22.7 C
Athens

Οριστικό: Παίκτης του Ολυμπιακού ο Μπραζντέικις

Ο Ίγκνας Μπραζντέικις θα πρέπει να θεωρείται ήδη παίκτης του Ολυμπιακού, με τους νταμπλούχους να δίνουν ένα αρκετά σημαντικό ποσό στη Ζαλγκίρις για να τον κάνουν δικό τους

Η μεταγραφή του Ίγκνας Μπραζντέικις στον Ολυμπιακό οριστικοποιείται και πλέον απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις για να αποτελέσει παίκτη των Ερυθρόλευκων και να τεθεί άμεσα στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα για τη σεζόν 2023/24 για τους λόγους που εξήγησε νωρίτερα το Athlosnews.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ενέτειναν τις τελευταίες ώρες τις επαφές τους με τη Ζαλγκίρις, η οποία τελικά άναψε το πράσινο φως για να πάρει σάρκα και οστά η μεταγραφή με το ανάλογο υψηλό αντίτιμο (που θα αγγίξει τις 500.000 ευρώ) ενώ ο Λιθουανός θα υπογράψει για δύο χρόνια με συνολικές απολαβές που θα φτάσουν το 1.800.000 ευρώ.

Ο Λιθουανός φόργουορντ είναι ένας παίκτης που άρεσε αρκετά στους Ερυθρόλευκους, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον έχει εδώ και αρκετό στο μεταγραφικό μπλοκάκι του κυρίως γιατί αποτελεί έναν παίκτη πολυεργαλείο στο παρκέ, που αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια τόσο στο «2» και στο «3».

Μια αγωνιστική συνθήκη που θα προκαλέσει ένα ντόμινο εξελίξεων και ανακατατάξεων στο αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας.

Πρόκειται για έναν παίκτη σε εξαιρετική ηλικία (24 ετών) με καλό μακρινό σουτ, εξαιρετική σεζόν πέρυσι στη Ζαλγκίρις όπου μέτρησε 11,6 πόντους, 2,9 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ με τη Ζαλγκίρις σε 22:24 που αγωνιζόταν στη EuroLeague, έχοντας 31.3% από το τρίποντο, ενώ στο παρελθόν έχει παραστάσεις και από το NBA με τους Νικς, Σίξερς και Ορλάντο Μάτζικ. Στο πρόσφατο Μουντομπάσκετ ξεχώρισε με την εθνική Λιθουανίας μετρώντας 11 πόντους καθώς και 3,5 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ ανά αγώνα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς