21.8 C
Athens

Η σαφέστατη εξήγηση Μαρτίνεθ για την αλλαγή του εξαιρετικού Φορτούνη

Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξήγησε με σαφήνεια τους λόγους για τους οποίους αντικατέστησε τον καλύτερο παίκτη του στο ματς με τη Φράιμπουργκ, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η διαχείριση του αρχηγού

Η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στη σεζόν 2023/24 ήρθε μετά από οχτώ επίσημα παιχνίδια και σε μια ευρωπαϊκή πρεμιέρα στους ομίλους του Europa League όπου οι Ερυθρόλευκοι έφεραν τη Φράιμπουργκ στα μέτρα τους στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ βρίσκεται ακόμα σε στάδιο οικοδόμησης και είναι ξεκάθαρο ότι μέσα σε εννέα αναμετρήσεις δεν είναι δυνατόν όλα να λειτουργήσουν αρμονικά στο χορτάρι όταν πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο σύνολο: πολλώ δε μάλλον όταν έχει απέναντι του μια δεμένη ομάδα ετών που αγωνίζεται σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και τις δύο φορές που βρέθηκε πίσω στο σκορ και είχε κινητήριο μοχλό τον εξαιρετικό Κώστα Φορτούνη που πέρα από την απίθανη ασίστ στο 2-2 του Ελ Κααμπί, φρόντιζε να περνάει όλο το παιχνίδι από τα πόδια του.

 

Η αλλαγή του αρχηγού των Ερυθρόλευκων στο διάστημα που ο Ολυμπιακός είχε το μομέντουμ και ακριβώς δύο λεπτά (77′) μετά το γκολ της ισοφάρισης, προκάλεσε απορίες και εύλογα ο Ισπανός προπονητής ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου σχετικώς και η καλά δομημένη απάντησή του δεν άφησε πολλά περιθώρια για περαιτέρω εξηγήσεις:

«Είμαστε μία ομάδα με πολλούς παίκτες και γεμάτοι πληροφορίες για όλους, έχουμε περισσότερα στοιχεία απ’ αυτά που ξέρετε εσείς. Αν κάποιος έχει πόνους, ενοχλήσεις και ξέρουμε την ακριβή κατάσταση των ποδοσφαιριστών. Ξέρουμε ποιος είναι πιο κουρασμένος και φορτισμένος τη δεδομένη στιγμή», τόνισε με διακριτικότητα μεταξύ άλλων κι αφού προηγουμένως παραδέχθηκε το πόσο εξαιρετικός ήταν ο παίκτης του.

 

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το ότι ο Κώστας Φορτούνης έχει κάνει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν με τρία γκολ και έξι ασίστ σε εννέα συμμετοχές! Νούμερα εντυπωσιακό για τον Έλληνα άσο, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε πόσο απολαμβάνει τη φετινή χρονιά του με τα ερυθρόλευκα, τους συμπαίκτες του και τον ρόλο που έχει.

 

Ο Μαρτίνεθ εμμέσως πλην σαφώς εξήγησε πως δεν σκοπεύει να ρισκάρει οποιονδήποτε τραυματισμό, πολλώ δε μάλλον σε μια τόσο μεγάλη σεζόν όπου κάθε λεπτό συμμετοχής μπορεί να είναι σημαντικό στη διαχείριση του εκάστοτε ποδοσφαιριστή.

Όλο το ερυθρόλευκο επιτελείο έχει στα χέρια του τις απαραίτητες μετρήσεις που ανέφερε ο Ισπανός και που οι υπόλοιποι αγνοούμε, όπως δηλαδή συμβαίνει σε όλες τις ομάδες του κόσμου.

Δεν αμφισβητεί κανείς το γεγονός πως ο Φορτούνης επί ημερών Μαρτίνεθ είναι βασικός σε έναν ρόλο που τον υπηρετεί εξαιρετικά σε αυτό το νέο ξεκίνημα ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

Και δεδομένα, ο τεχνικός των Ερυθρόλευκων δεν υπήρχε περίπτωση με τα στοιχεία που προφανώς είχε στα χέρια του να ρισκάρει (όσο κι αν ήθελε να τον έχει στο παιχνίδι για να κυνηγήσει την ανατροπή) έναν τραυματισμό που θα οδηγούσε στην απουσία του Έλληνα άσου με τόσα πολλά και σημαντικά παιχνίδια να ακολουθούν σε διάστημα λίγων ημερών (ακολουθούν τέσσερα σε διάστημα 12 ημερών για πρωτάθλημα και Ευρώπη).

Αυτή τη στιγμή ο Φορτούνης είναι ο πιο φορμαρισμένος και ο πιο απαραίτητος παίκτης στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Κι όσο καλύτερη διαχείριση γίνει, τόσο πιο αποδοτικός θα είναι στο χορτάρι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς