17.6 C
Athens

Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ 2-3: Θα του πάρει καιρό να καταλάβει πώς έχασε (vid)

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος από τη Φράιμπουργκ, αλλά τα δυο γκολ του Ελ Κααμπί αποδείχτηκαν λίγα σε μια βραδιά που οι Ερυθρόλευκοι προδόθηκαν από τα σοβαρά λάθη των στόπερ τους - Κινούμενη πρόκληση ο Ολλανδός Λίντουτ που μπήκε στο ματς αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει όρθιους τους Γερμανούς

Το λιγότερο που άξιζε στη φετινή πρώτη ευρωπαϊκή του μάχη ο Ολυμπιακός απέναντι στη Φράιμπουργκ ήταν η ισοπαλία. Οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν μερικά λεπτά μακριά από έναν πολύτιμο βαθμό απέναντι στη γερμανική ομάδα, η οποία όμως κατάφερε να φύγει με το τρίποντο (2-3) για δεύτερη διαδοχική χρονιά από το Καραϊσκάκη.

 

Οι Πειραιώτες έκαναν ένα από τα πιο γεμάτα παιχνίδια τους φέτος σε παραγωγή ευκαιριών και δημιουργίας, έδειξαν ότι μπροστά χτίζονται οι αυτοματισμοί που θέλει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ωστόσο τα αμυντικά λάθη ειδικά σε αυτό το επίπεδο σπάνια περνούν ατιμώρητα.

Μέσα σε όλα, οι γηπεδούχοι είχαν να… αντιμετωπίσουν και μια κάκιστη διαιτησία του Ολλανδού Λίντουτ, ο οποίος τα πήγε άθλια στο πειθαρχικό κομμάτι και ειδικά στην πρωτοφανή ασυλία που έδειξε στον Σάλαϊ.

Ο Ούγγρος τραυμάτισε σοβαρά τον Έσε (ο οποίος αποχώρησε για τα αποδυτήρια ματωμένος χωρίς καν να υποδειχεί φάουλ) ενώ χρειάστηκαν δύο φάουλ για κάρτα (σε Ορτέγκα και Φορτούνη στο β’) για να δει με την… τρίτη την πρώτη του κίτρινη.

Τι πήγε στραβά για τον Ολυμπιακό; Τα ατομικά λάθη και η έλλειψη συγκέντρωσης απέναντι σε μια ομάδα που έχει χρόνια τους αυτοματισμούς της και σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται ξέρει ανά πάσα στιγμή να κάνει τη μεγάλη ζημιά.

Ο Φρέιρε και ο Ρέτσος έδωσαν δύο γκολ-δώρα στους Γερμανούς, οι οποίοι σε κανονική ροή αγώνα δεν ήταν καθόλου απειλητικοί αλλά είπαν «ευχαριστώ» κι έφυγαν με τη νίκη κόντρα σε έναν Ολυμπιακό που σπατάλησε πολλές ευκαιρίες.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Με τη συμπλήρωση 6′, ο Γκρίφο έχασε την μπάλα και ο Φορτούνης έκλεψε και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ελ Κααμπί που εκτέλεσε αλλά πάνω στον Γκίντερ (!) που είχε καλύψει τη γραμμή της εστίας του, ενώ στην εξέλιξη της φάσης Φορτούνης και Μπιέλ δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

 

Τρία λεπτά αργότερα μετά το λανθασμένο κι αδύναμο γύρισμα του Φρέιρε προς τον Πασχαλάκη ο Σάλαϊ μπήκε στην πορεία της μπάλας και πλάσαρε τον Πασχαλάκη για το 0-1 κόντρα στη ροή που είχε αποκτήσει ο αγώνας.

 

Ο Σαντιάγο Έσε αποχώρησε με τραυματισμό και ματωμένος στο 24ο λεπτό του αγώνα του Ολυμπιακού απέναντι στη Φράιμπουργκ αλλά για τον Ολλανδό διαιτητή Λίντουτ δεν υπήρχε φάουλ στην εγκληματική αγκωνιά του Σάλαϊ στο 18′!

Ο Ούγγρος χτύπησε με τον αγκώνα τον Αργεντινό στο ημικύκλιο της περιοχής και ο διαιτητής δεν έδειξε καν φάουλ, με τον ζαλισμένο και ματωμένο παίκτη του Ολυμπιακού να αποχωρεί για τα αποδυτήρια (ο Ιμπόρα πέρασε στη θέση του).

Αυτό που προκάλεσε την έκρηξη του Μαρτίνεθ είναι πως ο Ολλανδός δεν τσέκαρε καν τη φάση για να ελέγξει αν υπάρχει κόκκινη κάρτα και μάλιστα με προκλητικό τρόπο έδειξε και κίτρινη κάρτα στον Ισπανό προπονητή.

 

Ο Φορτούνης ήταν εκείνος που κινούσε τα νήματα μεσοεπιθετικά, ενώ είχε δοκάρι στο 26′ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Το γκολ πάντως ήρθε δίκαια βάσει της εικόνας του αγώνα.

Οι Ερυθρόλευκοι επιτέθηκαν ωραία από δεξιά στο 40′ για να φτάσουν στην ισοφάριση, όταν ο Ροντινέι μετά από συνεργασία με τον Φορτούνη έβγαλε τη σέντρα και ο Ελ Κααμπί βρήκε την μπάλα με προβολή για το 1-1.

 

Παρόλα αυτά η ομάδα του Μαρτίνεθ δεν κατάφερε να πάει ισόπαλη στα αποδυτήρια, αφού μια απερίσκεπτη ενέργεια του Ρέτσου (πάτημα στον Ντοάν) έδωσε τη δυνατότητα στον Ολλανδό διαιτητή να σφυρίξει αμέσως πέναλτι, το οποίο έστειλε στα δίχτυα του Πασχαλάκη ο Γκρίφο.

 

Οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να μη χάσουν το μυαλό τους στο δεύτερο μέρος, το οποίο ξεκίνησαν με μια αλλαγή, τον Ποντένσε αντί του Μπιέλ που δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου στα πρώτα 45′.

Μετά την άστοχη έξοδο και την κακή αντίδραση του Ατουμπόλου στο 48′, ο Ιμπόρα από πλεονεκτική θέση έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ.

Ο ρυθμός μπορεί να μην ήταν ίδιος με αυτόν του πρώτου μέρους, αλλά οι Πειραιώτες διατήρησαν τον έλεγχο και προσπάθησαν να χτίσουν ωραία το παιχνίδι τους με υπομονή και συνεργασίες του Ροντινέι και του Φορτούνη από τα δεξιά.

Οι περισσότερες σέντρες καθαρίστηκαν, αλλά όταν οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν αυτή τη μία μεγάλη στιγμή δεν την άφησαν να πάει χαμένη στο 75′. Ο Φορτούνης γέμισε με απίθανο τρόπο από τα αριστερά, ο Ελ Κααμπί πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα για το 2-2.

 

Αντί όμως να αξιοποιήσει το καλό του διάστημα, ο Ολυμπιακός άρχισε να πέφτει μέτρα στο γήπεδο και να αφήνει τους Γερμανούς να κυκλοφορούν την μπάλα. Μια στημένη φάση και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στη νίκη στο 86′.

Από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από πολλά κεφάλια στο πρώτο δοκάρι και έφτασε στον Φίλιπ (αλλαγή του Σάλαϊ μετά το 2-2) κι εκείνος με μια προσποίηση και ένα σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη και διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

 

Αμέσως μετά το γκολ ο Γιόβετιτς άγγιξε την ισοφάριση αλλά το μονοκόμματο σουτ του πέρασε ελάχιστα έξω κι αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση στο παιχνίδι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ 2-3

Σκόρερ: 40′, 75′ Ελ Κααμπί / 9′ Σάλαϊ, 45+7′ πεν. Γκρίφο, 86′ Φίλιπ

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Λίντουτ (ΟΛΛ)

Κίτρινες: Ελ Κααμπί / Έλερ, Σμιντ, Σάλαϊ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Ορτέγκα (78′ Κίνι), Έσε (24′ λ. τρ. Ιμπόρα), Καμαρά, Μασούρας (61′ Γιόβετιτς), Μπιέλ (46′ Ποντένσε), Φορτούνης (78′ Σολμπάκεν), Ελ Κααμπί

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ (Κρίστιαν Στράιχ): Ατουμπόλου, Κίμπλερ, Γκίντερ, Λίνχαρτ, Σμιντ (54′ Σιλντιγιά), Έγκεσταϊν, Χέφλερ, Σάλαϊ (76′ Φίλιπ), Ντοάν (90+2′ Αντάμου), Γκρίφο (76′ Βάισχοτ), Έλερ (90+2′ Κάιτελ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς