18 C
Athens

L’ Equipe: Αποχωρεί προσωρινά ο πρόεδρος της Μαρσέιγ και άλλα τρία μέλη της διοίκησης

Για χάος στη Μαρσέιγ κάνουν λόγο τα σημερινά πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της Γαλλίας, καθώς η στάση των σκληροπυρηνικών οπαδών της ομάδας έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στις τάξεις της διοίκησης.

Τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για παραίτηση του Μαρθελίνο και απειλές θανάτου με στόχο τον πρόεδρο του συλλόγου, Πάμπλο Λονγκόρια, γεγονός που, σύμφωνα με την Equipe, οδήγησε τόσο τον Λονγκόρια όσο και τρία ακόμα μέλη του Δ.Σ. σε -προσωρινή- παραίτηση από τα καθήκοντά τους, μετά από συνάντηση με εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών τη Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή, η Μαρσέιγ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καταδίκασε έντονα τις μεμονωμένες επιθέσεις εναντίον μελών της διοίκησης.

«Το διοικητικό συμβούλιο της Μαρσέιγ πιστεύει σε μια διαφανή και τακτική σχέση με τους υποστηρικτές της και όλοι στον σύλλογο – παίκτες, προσωπικό και διοίκηση – θεωρούν ότι η κριτική είναι αναπόσπαστο μέρος του ρόλου και της τιμής της εκπροσώπησης της Μαρσέιγ εντός και εκτός γηπέδου.

Από την άλλη πλευρά, το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας δεν μπορεί να δεχτεί προσωπικές απειλές. Τα μέλη του δεν μπορούν να ανεχθούν μεμονωμένες επιθέσεις ή οποιαδήποτε μορφή αβάσιμης δημόσιας δυσφήμισης. Μια σχέση που βασίζεται στον εκφοβισμό δεν μπορεί να εγγυηθεί τις ελάχιστες αποδεκτές προϋποθέσεις για το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου να συνεχίσει να επενδύει στην μεταμόρφωση της Μαρσέιγ», τονίζεται στη σχετική δήλωση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς