24.7 C
Athens

Ο Προβεντέλ έγινε ο 2ος τερματοφύλακας στην ιστορία που σκοράρει σε κανονική ροή αγώνα

Ονειρεμένο ντεμπούτο για τον τερματοφύλακα της Λάτσιο: Έγινε ο 2ος πορτιέρε που πετυχαίνει γκολ που δεν προήλθε από πέναλτι και ο 4ος συνολικά που σκοράρει στο Champions League

Του ανήκει δικαιωματικά ο τίτλος του απόλυτου πρωταγωνιστή στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του φετινού Champions League. Δε συμβαίνει δα και κάθε μέρα τερματοφύλακας όχι μόνο να σκοράρει, αλλά το γκολ του να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας βαθμό στην ομάδα του και μάλιστα στην εκπνοή του ματς!

 

Το μαγικό… 3 σε 1 κατάφερε ο Ιβάν Προβεντέλ στο βγαλμένο από τα πιο τρελά του όνειρα ντεμπούτο του στο Champions League. Ο τερματοφύλακας της Λάτσιο βγήκε μπροστά στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης και με μια καρφωτή κεφαλιά στο 95′ ισοφάρισε σε 1-1, στέλνοντας στα… κάγκελα συμπαίκτες και οπαδούς.

Ο Προβέντελ έγινε μόλις ο δεύτερος τερματοφύλακας στην ιστορία της διοργάνωσης που πετυχαίνει γκολ που δεν προήλθε από το σημείο του πέναλτι και ο πρώτος τα τελευταία 14 χρόνια. Στις 9 Δεκεμβρίου 2009 ήταν ο τότε γκολκίπερ της Σταντάρ Λιέγης, Σινάν Μπολάτ που με κεφαλιά είχε ισοφαρίσει την Άλκμααρ σε 1-1, επίσης στο 90+5′.

Έγραψε παράλληλα το όνομά του σε μία πολύ… σύντομη λίστα συναδέλφων του που έχουν σκοράρει στο Champions League, καθώς είναι πλέον ο 4ος τερματοφύλακας που τα καταφέρνει. Προηγήθηκαν ο Χανς-Γιοργκ Μπουτ, που αποτελεί και τον κορυφαίο σκόρερ στη θέση του πορτιέρε, έχοντας πετύχει τρία γκολ στη διοργάνωση (όλα κόντρα στη Γιουβέντους!), ο Σινάν Μπολάτ και ο Βενσάν Ενιεάμα.

«Είναι μια νύχτα που θα θυμάμαι όλη μου τη ζωή», δήλωσε ο Προβεντέλ. «Είμαι χαρούμενος, ειδικά επειδή καταφέραμε να ισοφαρίσουμε ένα παιχνίδι που δεν αξίζαμε να χάσουμε. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, αργότερα θα συνειδητοποιήσω ότι σκόραρα στο Champions League».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς