16.7 C
Athens

Ξέσπασε ο Ενγκαπέ κατά της Μόντενα: «Μου έκρυψαν τη σοβαρότητα του τραυματισμού μου»

Ο Έρβιν Ενγκαπέ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σταρ στο βόλεϊ και δεν βρίσκεται τυχαία στο επίκεντρο όχι μόνο για τα αγωνιστικά αλλά και για τα εξωαγωνιστικά του κατορθώματα.

Ο ακραίος της Χάλκμπανκ ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό που τον έθεσε εκτός VNL και τον έκανε να χάσει σχεδόν όλο το Eurovolley αφού ουσιαστικά έπαιξε ελάχιστα. Ο Γάλλος αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για την αποτυχία της εθνικής του (έμεινε εκτός μεταλλίων στην 4η θέση) και επέρριψε ευθύνες για τον τραυματισμό του στη Μόντενα θεωρώντας πως το ιατρικό της επιτελείο του έκρυψε τη σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετώπιζε στο γόνατο.

«Είναι τεράστια ευθύνη της Μόντενα, δεν έκανε τη δουλειά της σωστά. Ένιωθα πόνο στο γόνατο αλλά δεν έγινε διεξοδικός ιατρικός έλεγχος. Έγιναν κάποια ιατρικά τεστ, αλλά φυσικά το να διαβάζω τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν είναι δουλειά μου. Μου είπαν ότι δεν είναι κάτι.

Παίξαμε τον τελικό του CEV Cup και μόνο όταν έφτασα στη Γαλλία και με πονούσε ακόμα το γόνατό μου, βρέθηκε ο τραυματισμός στον τένοντα. Είναι αρκετά πιθανό το ιατρικό επιτελείο να μην το είχε δει. Νομίζω ότι προτίμησαν να μην μου το πουν γιατί δεν υπήρχε πιθανότητα να με αφήσουν να ξεκουραστώ. Δεν λέω ότι δεν θα έπαιζα στον τελικό αν το ήξερα, αλλά θα είχα ξεκινήσει νωρίτερα τη θεραπεία.

Είμαι στο 50%, δεν έχω ούτε την ταχύτητα, ούτε τη δύναμη, ούτε την έκρηξη που χρειάζομαι. Πέρα από την ενέργεια που δίνω όταν μπαίνω από τον πάγκο, το όνομά μου έχει μεγάλο βάρος και δημιουργεί δυσκολίες στους αντιπάλους. Έμεινα εκτός δράσης για τέσσερις μήνες και άλλοι παίκτες τραυματίστηκαν. Αν Πολωνία, Ιταλία ή Σλοβενία είχαν τα προβλήματα που είχαμε, δεν είμαι σίγουρος ότι θα έφταναν στα ημιτελικά», ανέφερε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Ouest France.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τρόπος που αποχώρησε ο Γάλλος δεν ήταν και ο πιο… βελούδινος αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός πως πέρασε επτά χρόνια στον συγκεκριμένο σύλλογο (σε δύο διαφορετικές θητείες) και η ιταλική ομάδα του άνοιξε την πόρτα να φύγει και να μην εξαντλήσει το συμβόλαιό του που είχε ισχύ ως το 2024.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς