22.6 C
Athens

Γκαλτιέ: «Δε δέχομαι να με λένε ρατσιστή, είναι όλα ψέματα»

Τη δική του εκδοχή της υπόθεσης μοιράστηκε με τον κόσμο για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από την Παρί Σεν Ζερμέν ο Κριστόφ Γκαλτιέ, σε συνέντευξή του στο Canal+.

Ο πρώην προπονητής της Παρί θα δικαστεί τον Δεκέμβριο με τις κατηγορίες της ηθικής παρενόχλησης και των φυλετικών διακρίσεων στο διάστημα που βρισκόταν στον πάγκο της Νις, την περίοδο 2021-’22.

««Δε δέχομαι να με αποκαλούν ρατσιστή. Είναι ψευδές, οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου με γνωρίζουν», δήλωσε ο Γκαλτιέ και πρόσθεσε: «Δεν κατηγορούμαι για ρατσισμό, ο εισαγγελέας με παραπέμπει στο δικαστήριο για δύο αδικήματα, το πρώτο ηθική παρενόχληση κάποιων παικτών, το δεύτερο διακρίσεις σε βάρος κάποιων παικτών, είναι εντελώς διαφορετικό».

Ο Γκαλτιέ κατηγορήθηκε από τον πρώην τεχνικό διευθυντή της Νις Ζουλιέν Φουρνιέ, ο οποίος αποκάλυψε πως ο τότε προπονητής της ομάδας τού είχε τονίσει ότι έπρεπε να λάβει υπόψη την πραγματικότητα της πόλης. «Μου είπε δε θα μπορούσαμε να έχουμε τόσους μαύρους και μουσουλμάνους και ήθελε να περιορίσει τον αριθμό των μουσουλμάνων παικτών», δήλωσε ο Φουρνιέ, ενώ ο Γκαλτιέ κατηγορήθηκε επίσης ότι δεν επέτρεψε στους παίκτες του να νηστέψουν στο Ραμαζάνι.

«Είμαι το αντίθετο του ρατσιστή», επιμένει ο ίδιος. «Στο Ραμαζάνι το μόνο που με ενδιέφερε ήταν η υγεία των παικτών μου και η απόδοση της ομάδας. Τελεία».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς