19.9 C
Athens

Συνελήφθη ο Κριστόφ Γκαλτιέ ως ύποπτος για φυλετικές διακρίσεις, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ

Μια απρόσμενη εξέλιξη μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ την τελευταία ώρα, αφού όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ οι αστυνομικές αρχές της Νίκαιας συνέλαβαν τον Κριστόφ Γκαλτιέ.

Ο Γάλλος προπονητής που βρίσκεται πολύ κοντά στην πόρτα της εξόδου από την Παρί Σεν Ζερμέν συνελήφθη όπως αποκαλύπτει το γαλλικό RMC Sport στο δημοσίευμα του, ως ύποπτος για φυλετικές διακρίσεις το πρωί της Παρασκευής (30/6).

Μάλιστα σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ υπό κράτηση τέθηκε και ο γιός του Τζον Βάλοβιτς-Γκαλτιέ. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει ξεκινήσει τον περασμένο Απρίλιο και αφορά το διάστημα που ο 56χρονος ήταν πρώτος προπονητής στην Νις, την περίοδο 2021/22.

Ακόμη το δημοσίευμα αναφέρει πως ανακρίθηκαν τόσο ο πρόεδρος της Νις Ζαν-Πιέρ Ριβέρ, όσο και ο νυν προπονητής Ντιντιέ Ντιγκάρ.

Η καταγγελία προήλθε από τον πρώην τεχνικό διευθυντή της ομάδας της Νίκαιας Ζουλιέν Φουρνιέ, ο οποίος ανέφερε πως ο Γκαλτιέ του είχε πει χαρακτηριστικά: «Στη συνέχεια μου απάντησε ότι έπρεπε να λάβω υπόψη την πραγματικότητα της πόλης και ότι πράγματι, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τόσους μαύρους και μουσουλμάνους στην ομάδα».

Για να προσθέσει: «Μου είπε την επιθυμία του να αλλάξει την ομάδα σε βάθος, διευκρινίζοντας επίσης ότι ήθελε να περιορίσει τον αριθμό των μουσουλμάνων παικτών όσο το δυνατόν περισσότερο».

Πλέον αναμένεται να φανεί ποιες θα είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση, με τις καταγγελίες να μοιάζουν αρκετά σοβαρές προς το πρόσωπο του Γάλλου προπονητή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς