24.7 C
Athens

ΠΑΟΚ – Άρης 0-0: Ασπρόμαυρη παγωμάρα στο VAR κι όλα στο μηδέν

Ο Ντεσπόντοφ λίγο έλειψε να γίνει ήρωας για τον Δικέφαλο στο ντεμπούτο του, αλλά η τεχνολογία και το αμυντικό τείχος των Κιτρίνων τού χάλασε τα σχέδια κι έφερε την γκρίνια από νωρίς στην Τούμπα

Σε ένα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με αρκετή ένταση, δυνατές μονομαχίες αλλά ουσία μηδέν, ΠΑΟΚ και Άρης ήρθαν ισόπαλοι δίχως τέρματα, με τον Ντεσπόντοφ να βρίσκει δίχτυα στο 84′ αλλά το γκολ του ορθώς να ακυρώνεται λόγω καταλογισμού οφσάιντ στον Τόμας.

Οι Ασπρόμαυροι βραχυκύκλωσαν από το εξαιρετικό αμυντικό στήσιμο των Κιτρίνων, που έδειξαν ότι είναι ικανοποιημένοι με τον βαθμό της ισοπαλίας, αν και είχαν τις ευκαιρίες τους να “κλέψουν” τη νίκη κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και με πρωταγωνιστή τον δραστήριο Κάρλσον.

Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε την κατοχή της μπάλας, πίεζε ψηλά, αλλά όταν πατούσε περιοχή έδειχνε μπερδεμένη, με αποτέλεσμα να μην δημιουργεί πολλές καθαρές ευκαιρίες και να νικάει τον Κουέστα μόνο με αντικανονικό τρόπο.

Εν τέλει, τα πάντα κρίθηκαν μέσω του VAR, που ακύρωσε σωστά το παρ’ ολίγον λυτρωτικό τέρμα του Ντεσπόντοφ, που στο ντεμπούτο με τα ασπρόμαυρα του πήγε να γίνει ήρωας, αλλά η τεχνολογία τού χάλασε τα σχέδια.

Ο ΠΑΟΚ την υπέροχη, ο Άρης πιστός στο αμυντικό του πλάνο

Στην αρχή του αγώνα ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, ήθελε να δείξει από την αρχή ότι θα πάρει την μπάλα στα πόδια του κι όντως κατάφερε να κλείσει από νωρίς τον Άρη στα καρέ του.

Μέχρι να πατήσουν την περιοχή οι παίκτες του Λουτσέσκου τα έκαναν όλα καλά, αλλά όταν έφταναν σε αυτή έπεφταν πάνω στο κίτρινο τείχος του Μάντζιου, ο οποίος έκανε τα απολύτως αυτονόητα, παίρνοντας όμως σημαντικά κι αναγκαστικά ρίσκα της τελευταίας στιγμής στην ενδεκάδα.

Αυτά είχαν να κάνουν με τον παρτενέρ του Ντουκουρέ στα χαφ, που ήταν ο Φερστράτε στο ντεμπούτο του με τα κίτρινα, λόγω προβλήματος της τελευταίας στιγμής με τον Νταρίντα.

Ο Άρης παρατάχθηκε με ενδεκάδα… ανάγκης, όπως προέκυψε, αλλά δεν έχασε ποτέ την επαφή του με το πλάνο, που τελικά απέδωσε καρπούς στην άμυνα (και) χάρη στο VAR.

Λίγες καλές φάσεις, πολλά νεύρα και διακοπές 

Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο οι καλές φάσεις ήταν ελάχιστες. Ο Άρης απείλησε ουσιαστικά με μια κεφαλιά του Ντουκουρέ από το πρώτο ημίχρονο που πέρασε λίγο άουτ κι ένα φαλτσαριστό σουτ του Κάρλσον, το οποίο έφυγε σχεδόν δύο μέτρα μακριά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ, πέραν της φάσης με το ακυρωθέν γκολ του Ντεσπόντοφ, δεν ήταν σε καλή μέρα επιθετικά. Είχε τις ιδέες, αλλά όχι και την αποτελεσματικότητα, η οποία παρεμπιπτόντως τον έφτασε μέχρι τους ομίλους του Conference League φέτος το καλοκαίρι.

Κάτι προσωπικές ενέργειες του Ζίβκοβιτς και μια κεφάλια του Κουλιεράκη από πλεονεκτική θέση ήταν όλες κι όλες οι αξιόλογες τελικές του Δικεφάλου του Βορρά για να οδηγηθούμε στο δίκαιο – βάσει της εικόνας του αγώνα – 0-0.

ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ 0-0

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Παπαπέτρου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 36′ Βιερίνια, 67′ Κουλιεράκης, 90’+2′ Κετζιόρα, 90’+7′ Μουργκ/22′ Ντουκουρέ, 28′ Μοντόγια, 88′ Κουέστα

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκοιυ): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (73′ Κετζιόρα), Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (73′ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (645′ Ντεσπότοφ), Τάισον (90′ Μουργκ), Σαμάτα (72′ Μπράντον)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Οντουμπάζιο, Ντουκουρέ (68′ Βέλεθ), Βερστράτε (90’+2′ Πάρντο), Ρουπ (67′ Σουλεϊμάνοφ), Κάρλσον (90’+2′ Χριστοδουλόπουλος), Μενέντες (68′ Σαμόρα), Μορόν

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς