19.7 C
Athens

Τσιτσιπάς: Η κούραση δεν αποτελεί δικαιολογία

Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις δηλώσεις του μετά την ήττα από τον Άλεξ Μόλτσαν.

Η ήττα αυτή ήταν καταδικαστική για την Ελλάδα, αφού η Σλοβακία έφτασε τις τρεις νίκες στο tie και εξασφάλισε την πρόκριση στο Davis Cup Qualifiers του 2024.

Μετά το ματς η απογοήτευση του Στέφανου Τσιτσιπά δεν κρυβόταν, με τον ίδιον να δηλώνει μεταξύ άλλων πως η κούραση δεν αποτελεί δικαιολογία.

Αναλυτικά όσα είπε: «Υπήρξαν φορές που το σερβίς μου υποβιβάστηκε, ας το πω έτσι. Έγινε μειονέκτημα αντί για πλεονέκτημα και ήταν δύσκολο να βρω λύσεις. Όλοι τους αυτό το διήμερο επέστρεφαν ξαφνικά καλά και ανέβαζαν την πίεση στην επιστροφή. Ήταν δύσκολο αυτό, να παίζεις με τον αέρα, αλλά πιστεύω πως και τον Άλεξ τον δυσκόλεψε. Δυστυχώς είναι κάτι που δεν μπορείς να το αλλάξεις κι ελπίζω άλλη φορά να μην υπάρξει κάτι τέτοιο».

Για τον αν έπαιξε ρόλο η κούραση: «Το περίμενα ότι θα συμβεί αυτό με τα back to back παιχνίδια. Ήξερα ότι δεν θα είναι εύκολο. Η Σλοβακία είναι ψηλότερα από εμάς στην κατάταξη και σαν σύνολο. Ήξερα ότι έπρεπε να παίξω τρία ματς στο διήμερο, οπότε η κούραση δεν είναι δικαιολογία. Νοητικά ήμουν έτοιμος για να παίξω τρία ματς. Δεν έβγαλα το τένις που ήθελα να δείξω στην ομάδα μου και τον κόσμο. Είμαι απογοητευμένος γιατί ήρθα εδώ για την πρόκριση. Το σημαντικότερο ήταν ψυχολογικά να κερδίσουμε το διπλό, γιατί θα μου έδινε ώθηση να βγάλω περισσότερη ενέργεια στο απλό. Δεν είναι ότι ένιωσα πίεση, αλλά σε τέτοιες στιγμές είναι σημαντικό να έχεις προβάδισμα για να νιώσεις λιγότερο βάρος πάνω σου. Συνεχίζουμε ελπίζοντας στο μέλλον για καλύτερους αγώνες».

Για τον τίτλο που θα έβαζε για την εμπειρία του Καλλιμάρμαρου: «Το τένις δοξασμένο σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της Ελλάδας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς