17.7 C
Athens

Τσιτσιπάς – Μόλτσαν 1-2: Ήττα-σοκ για τον Στέφανο, στους Σλοβάκους η πρόκριση

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) δεν τα κατάφερε στον αγώνα ζωής και θανάτου κόντρα στον Άλεξ Μόλτσαν (Νο113) και οι ελπίδες της Ελλάδας έσβησαν μετά την ήττα του με 1-2 σετ (6-7, 6-4, 3-6).

Η Σλοβακία πανηγύρισε 2 νίκες μέσα σε μία μέρα μετά από αυτή νωρίτερα στο διπλό ανάμεσα σε Λούκας Κλέιν και Ίγκορ Ζέλεναϊ κόντρα σε Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά και έφτασε πρώτη στις 3 νίκες, κερδίζοντας το tie και εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στο Davis Cup Qualifiers του 2024.

Η νίκη ήταν μονόδρομος για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που όμως δεν κατάφερε να κρατήσει τη χώρα μας στο κόλπο της πρόκρισης. Το παιχνίδι ανάμεσα στους δύο παίκτες κρίθηκε πραγματικά στις λεπτομέρειες, με τον Σλοβάκο να κερδίζει το πρώτο με 6-7 στο tie break.

 

Παρόλα αυτά ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντέδρασε και παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω με 4-3 στο δεύτερο σετ κατάφερε να πάρει τρία μαζεμένα game και να φέρει σε απόλυτη ισορροπία το παιχνίδια.

Ο Μόλτσαν όμως στο τελευταίο και κρίσιμο σετ έδειξε πιο ψύχραιμος και με το σκορ στο 3-3 έκανε το καθοριστικό μπρέικ και πήρε μάλιστα από εκεί και πέρα κάθε game για να κλείσει το σετ και το ματς με 3-6.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς