19.7 C
Athens

Παρελθόν από τον πάγκο της Βίρτους Μπολόνια ο Σκάριολο

Παρελθόν από τον πάγκο της Βίρτους Μπολόνια αποτελεί ο Σέρτζιο Σκαριόλο, με την ιταλική ομάδα να ανακοινώνει το διαζύγιο.

Η αιτία (ή η αφορμή) προέκυψε απ’ όσα δήλωσε ο έμπειρος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της νέας σεζόν, όπου όταν ρωτήθηκε για τους στόχους της ομάδας έριξε το μπαλάκι στη διοίκηση και τόνισε πως η δικιά του δουλειά είναι να δουλέψει με τους παίκτες που έχει, αφήνοντας αιχμές για το μπάτζετ. Επιπλέον ενόχλησε και η αναφορά του στο θέμα του Ίφε Λούντμπεργκ.

Σκαριόλο: Εκτός ομάδας ο Λούντμπεργκ, είναι απόφαση της διοίκησης της Βίρτους κι όχι δική μου

Αυτό ήταν που εκνεύρισε τον πρόεδρο της ομάδας, Μάσιμο Τζανέτι, ο οποίος έφτασε στο σημείο να απολύσει τον Σκαριόλο.

Το θέμα αρχικά φάνηκε να παγώνει καθώς στη μέση υπήρχε η αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να πάρει ο έμπειρος προπονητής, αλλά τελικά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στην απόλυση του Ιταλού τεχνικού.

H σχετική ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας αναφέρει: «Η Βίρτους Μπολόνια ανακοινώνει  την απόλυση του προπονητή Σέρτζιο Σκαριόλο.

Οι δηλώσεις του προπονητή που δόθηκαν στον Τύπο στις 13 Σεπτεμβρίου 2023, οι οποίες ακολουθούν αυτές που κυκλοφόρησαν στη συνέντευξη Τύπου για το τέλος της σεζόν στις 27 Ιουνίου 2023, δυστυχώς υπονομεύουν τη γαλήνη και τον ενθουσιασμό του περιβάλλοντος των φιλάθλων και της ομάδας που ετοιμάζεται για τις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της νέας αθλητικής σεζόν με στόχο την επίτευξη σημαντικών αποτελεσμάτων τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ο σύλλογος ανακοινώνει επίσης ότι ο πρώτος βοηθός Αντρέα Ντιάνα απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς