15.9 C
Athens

Ζουλιάν Μπιανκόν, ένα ακόμη πολυεργαλείο στα χέρια του Ντιέγκο Μαρτίνεθ (vid)

Το αγωνιστικό προφίλ του νέου πολυθεσίτη αμυντικού του Ολυμπιακού: Η καταξίωση στο Βέλγιο, τα επιθετικά χαρακτηριστικά του, το πρόβλημα στο γόνατο και τι μπορεί να περιμένει από αυτόν ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, που χαμογελά από ικανοποίηση για τις πολλές και ποιοτικές επιλογές στην αμυντική γραμμή

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε ξαφνικά και προς έκπληξη όλων για μία ακόμη διορθωτική κίνηση στο φινάλε των καλοκαιρινών μεταγραφών στην Ελλάδα κάνοντας δικό του τον Ζουλιάν Μπιανκόν από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν εδώ και μέρες τη σκέψη να προσθέσουν έναν ακόμη δεξιό μπακ στο φετινό τους ρόστερ για να πλαισιώσει τους Ροντινέι και Κίνι, με τον 23χρονο Γάλλο να αποτελεί την τελική τους επιλογή και να έρχεται στον Πειραιά με κανονική μεταγραφή από την αγγλική ομάδα, που το περσινό καλοκαίρι δαπάνησε 10 εκατομμύρια ευρώ για να τον εντάξει στο δυναμικό της από την Τρουά.

Ο Μπιανκόν δεν βρήκε τον χρόνο συμμετοχής που ευελπιστούσε στην Αγγλία με τη φανέλα της Νότιγχαμ κι έρχεται όντας διψασμένος για αποδείξεις στην Ελλάδα, αποτελώντας μία έξτρα λύση στην ήδη «γεμάτη» από επιλογές αμυντική ζώνη των Ερυθρολεύκων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Πρόκειται για έναν παίκτη – πολυεργαλείο που μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια άνεση σε όλες τις θέσεις της άμυνας, αλλά τις καλύτερες εμφανίσεις του σε Βέλγιο και Γαλλία τις έκανε ως δεξιός μπακ. Παίκτης που λατρεύουν να έχουν οι προπονητές, αρκετά καλός στο ψηλό παιχνίδι, του αρέσει να ανεβαίνει στην επίθεση, έχει πολύ καλές σέντρες (εξού και οι 7 ασίστ στα τελευταία 60 επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει) αλλά και καλή αντίληψη του χώρου είτε όταν παίζει στα στόπερ είτε στα άκρα.

Ο Μπιανκόν έχει τον ποδοσφαιρικό εγωισμό που θέλει να βλέπει από τους παίκτες του, διαφέρει αρκετά από τους Ροντινέι και Κίνι έχοντας άλλο σωματότυπο κα στυλ παιχνιδιού, ενώ παρά το νεαρό της ηλικίας του μετράει ήδη 108 παιχνίδια σε Σερκλ Μπριζ, Τρουά, Μονακό και Νότιγχαμ, πράγμα που δείχνει ότι πριν πάει στο Νησί αποτελούσε βασική μονάδα του ρόστερ σε όλες τις προηγούμενες ομάδες του.

Με «γλυκό» δεξί πόδι και εμπειρία από το κέντρο της άμυνας, ο Μπιανκόν δεν επιλέχθηκε τυχαία και σίγουρα πέρασε από τα… ραντάρ αξιολόγησης του Ντιέγκο Μαρτίνεθ προτού πάρει το αεροπλάνο για Ελλάδα, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στις επόμενες ώρες προκειμένου να ανακοινωθεί κι επίσημα από τους Πειραιώτες.

Φυσικά, υπάρχει και το πρόβλημα με το γόνατό του που τον κράτησε εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα πέρυσι. Ο ίδιος το έχει αφήσει πίσω του και αναμένεται να περάσει από τα απαραίτητα εργομετρικά τεστ στο Ρέντη για να φανεί ο βαθμός της ετοιμότητας του και να αξιολογηθεί αναλόγως.

Σημειώνεται πως ο Γάλλος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά παιχνίδια καθώς έχει εκπνεύσει η προθεσμία για τη δήλωση της λίστας στην UEFA και ως εκ τούτου θα μπορεί να δώσει λύσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Εφόσον ο Ολυμπιακός συνεχίσει στην Ευρώπη και μετά τον Δεκέμβριο, τότε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα έχει τη δυνατότητα να τον δηλώσει για τα νοκ άουτ ευρωπαϊκά παιχνίδια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς