23.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Οι επιστροφές των διεθνών στο Ρέντη και η ετοιμότητα των Ποντένσε – Γιόβετιτς ενόψει ΑΕΚ

Οι πρώτες σκέψεις του Ντιέγκο Μαρτίνεθ με φόντο το πρώτο ντέρμπι της σεζόν στη Super League, το θετικό πρόσημο από την εικόνα των διεθνών, οι πιθανότητες για Ποντένσε - Γιόβετιτς και η μοναδική απουσία

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη Δευτέρα (11/9) την προετοιμασία του ενόψει του πρώτου μεγάλου ντέρμπι της σεζόν την ερχόμενη Κυριακή (17/9) στην OPAP Arena κόντρα στην ΑΕΚ.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ξεκινήσει δυναμικά στο πρωτάθλημα με το 3/3 και στην πρώτη τους εκτός έδρας αναμέτρηση στη Super League θα κληθούν να παίξουν και το πρώτο τους ντέρμπι, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να αγωνιά μονάχα για την κατάσταση του Βιθέντε Ιμπόρα.

Ο Ισπανός μέσος ταλαιπωρείται ακόμα από ένα οστικό οίδημα στον αστράγαλο και η συμμετοχή του στο κυριακάτικο ματς κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη. Γι’ αυτό και ο Μαρτίνεθ προορίζει τον Σαντιάγο Έσε ως βασική επιλογή στο πλάι του Μαντί Καμαρά για τη δοκιμασία στη Φιλαδέλφεια, με τον Αργεντινό μέσο να αποκτά όλο και περισσότερο ρυθμό μέσα από τις προπονήσεις, ειδικά στο διάστημα που υπήρξε το διάλειμμα των εθνικών ομάδων, όπου είχε τη δυνατότητα να δουλέψει περισσότερο και σε ατομικό επίπεδο.

Από εκεί και πέρα, ο Μαρτίνεθ χαμογελά για την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Ποντένσε, Γιόβετιτς και Σολμπάκεν. Ο Πορτογάλος εξτρέμ δείχνει έτοιμος κι ανυπόμονος για δράση, δουλεύει σκληρά στο γυμναστήριο και πιθανότατα θα βρίσκεται στην αποστολή των Πειραιωτών την Κυριακή.

Το ίδιο ισχύει και για τους Γιόβετιτς (σκόραρε με υπέροχο τρόπο το νικητήριο τέρμα του Μαυροβουνίου κόντρα στη Βουλγαρία του Ντεσπόντοφ χθες) και Όλα Σολμπάκεν, που μέσω των εθνικών τους ομάδων αποκτούν ρυθμό και αυτοπεποίθηση.

Μαυροβούνιο – Βουλγαρία: Το φοβερό νικητήριο γκολ του Γιόβετιτς στο 96′ (vid)

Ο Μαυροβούνιος φορ επιστρέφει από σήμερα (11/9) στην Αθήνα, ενώ ο Νορβηγός εξτρέμ θα περιμένει μέχρι την Τετάρτη, αφού αύριο (12/9) θα βρίσκεται στην αποστολή της εθνικής του ομάδας για το ματς με τη Γεωργία στα πλαίσια των προκριματικών του Euro 2024.

Παράλληλα, οι Ερυθρόλευκοι από σήμερα μετρούν και τις σημαντικές επιστροφές των Πασχαλάκη, Ρέτσου, Μασούρα και Αλεξανδρόπουλου που ενίσχυσαν την προσπάθεια της εθνικής Ελλάδας κόντρα σε Ολλανδία και Γιβραλτάρ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς