17.8 C
Athens

Μαυροβούνιο – Βουλγαρία 2-1: Γιόβετιτς – Ντεσπόντοφ σημειώσατε «1»!

Χάρη σε τέρμα του Στέφαν Γιόβετιτς στις καθυστερήσεις το Μαυροβούνιο επικράτησε με 2-1 της Βουλγαρίας σε ένα συγκλονιστικό ματς, το οποίο μάλιστα είχε έντονο ελληνικό άρωμα. Γιόβετιτς (Ολυμπιακός) και Μπάκιτς (ΟΦΗ) ήρθαν αντιμέτωποι με τον Ντεσπόντοφ του ΠΑΟΚ.

Μαυροβούνιο – Βουλγαρία: Το φοβερό νικητήριο γκολ του Γιόβετιτς στο 96′ (vid)

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με γκολ του Σάβιτς στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Στέφαν Γιόβετιτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο το παιχνίδι δεν πήγε ούτε στον ίδιον ούτε στην ομάδα του όπως θα ήθελε. Ξεκίνησε δυνατά με δοκάρι στο 46′ αλλά 13 λεπτά μετά αναγκάστηκε αυτός όπως και όλη η ομάδα να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του.

Κι αυτό γιατί ο Βούγιασιτς έκανε πέναλτι στο 59′ και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Εκεί ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Ντεσπόντοφ, ήταν μοιραίος για τη χώρα του καθώς δεν μπόρεσε να κερδίσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και το 1-0 παρέμεινε.

Ο Γιόβετιτς όπως είναι λογικό δεν μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι που ήθελε καθώς η ομάδα του έπαιζε με 10 παίκτες, αν και από την πλευρά του στάθηκε εξαιρετικά στον ρόλο που του δόθηκε του μοναδικού προωθημένου. Η Βουλγαρία ισοφάρισε με τον Μπορούκοφ και από εκεί και πέρα πίεσε για δεύτερο τέρμα, όμως με τρομερή κεφαλιά του Γιόβετιτς το Μαυροβούνιο ήταν αυτό που χαμογέλασε στο τέλος παίρνοντας τη μεγάλη νίκη.

Τις υψηλές πτήσεις συνεχίζει το Καζακστάν, το οποίο λύγισε τη Βόρεια Ιρλανδία με 1-0 και ανέβηκε στη 2η θέση του στον 8ο όμιλο με 12 βαθμούς. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε και το πέρασμα της Δανίας με 0-1 από τη Φιλανδία χάρη σε γκολ του Χόιμπιεργκ, με το Καζακστάν να κάνει απίστευτη πορεία μέχρι τώρα στα προκριματικά και να διεκδικεί στα ίσια την πρόκριση κόντρα στα δύο μεγάλα φαβορί.

Η απόσταση που χωρίζει τις 3 ομάδες είναι ελάχιστη, με τη Δανία να είναι στην κορυφή με 13 και τις Σλοβενία και Καζακστάν να ακολουθούν με 12. Πιο πίσω ακολουθεί η Σλοβενία με 10 σε έναν όμιλο που γίνεται ο κακός χαμός. Μάλιστα η Σλοβενία αγωνίζεται σε λίγη ώρα κόντρα στον Άγιο Μαρίνο και έχει την ευκαιρία να φτάσει τη Δανία στην κορυφή.

Η Μολδαβία επικράτησε δύσκολα με 0-1 κόντρα στα Νησιά Φερόε χάρη σε γκολ του Ράτα και έπιασε την Τσεχία στην κορυφή του 5ου ομίλου, έχοντας ωστόσο ένα ματς παραπάνω.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (10/9)

8ος όμιλος

Καζακστάν – Βόρεια Ιρλανδία 1-0 (27′ Σαμορόντοφ)

Φιλανδία – Δανία 0-1 (86′ Χόιμπιεργκ)

Άγιος Μαρίνος – Σλοβενία (21:45)

7ος όμιλος

Μαυροβούνιο – Βουλγαρία 2-1 (45+1′ Σάβιτς, 90+6′ Γιόβετιτς / 79′ Μπορούκοφ)

Λιθουανία – Σερβία (21:45)

ΡΕΠΟ: Ουγγαρία

5ος όμιλος

Νησιά Φερόε – Μολδαβία 0-1 (53′ Ράτσα)

Αλβανία – Πολωνία (21:45)

ΡΕΠΟ: Τσεχία

2ος όμιλος

Ελλάδα – Γιβραλτάρ (21:45)

Ιρλανδία – Ολλανδία (21:45)

ΡΕΠΟ: Γαλλία

 

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς