20.9 C
Athens

Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας ο Ρουμπιάλες

Ο Λουίς Ρουμπιάλες δεν είναι πια πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας αφού μετά από αρκετό διάστημα και πιέσεις που δέχθηκε από όλες τις πλευρές αποφάσισε να παραιτηθεί.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή και λίγες ώρες αργότερα ήρθε και η επιβεβαίωση από την ισπανική ομοσπονδία.


«Σχετικά με την παραίτησή μου, ναι, θα το κάνω. Θα το κάνω γιατί δεν μπορώ να συνεχίσω να δουλεύω. Δεν μπορείτε να φανταστείτε την αδυσώπητη πίεση. Μίλησα με τον πατέρα μου, με τις κόρες μου, με στενούς φίλους. Μου είπαν “τώρα πρέπει να επικεντρωθείς στην αξιοπρέπειά σου, θα συνεχίσεις τη ζωή σου διαφορετικά για να μην καταλήξεις να πληγώσεις τους ανθρώπους που αγαπάς, το άθλημα που αγαπάς και αυτό που χτίζεις εδώ και πολύ καιρό”. Έπρεπε να αντέξω πολλά τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά δεν με αφορά μόνο. Η στάση μου μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες και αυτό είναι σήμερα. Σήμερα είναι το πιο έξυπνο πράγμα που πρέπει να κάνω», ήταν τα λόγια του.

Να θυμίσουμε πως ο Ρουμπιάλες μπήκε στο στόχαστρο μετά την κίνηση του να φιλήσει την Τζένι Ερμόσο στο στόμα κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου γυναικών.

Η παίκτρια αποφάσισε πριν λίγες μέρες να κινηθεί και δικαστικά, ενώ εδώ και μέρες η FIFA έχει βάλει στον πάγο τον Ρουμπιάλες. Πλέον αναμένεται να αποτελέσει και επίσημα παρελθόν από τη θέση του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς