17.3 C
Athens

Παναθηναϊκός – Κλουζ 98-82: Άνετη νίκη επί των Ρουμάνων με πολύ καλό Γκραντ

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα στο β' τη ρουμανική Κλουζ, έχοντας τον Τζέριαν Γκραντ σε πολύ καλή βραδιά και τον Γκριγκόνις πυροβολεί ανενόχλητος έξω από τα 6,75μ

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας του. Με τον Χρήστο Σερέλη στον πάγκο (ο Εργκίν Αταμάν έρχεται στην Αθήνα την Κυριακή), οι Πράσινοι επικράτησαν με 98-82 της Κλουζ στο κλειστό «Α. Παπανδρέου» και προκρίθηκαν στον τελικό του τουρνουά «Νίκος Φάσουρας» όπου θα αντιμετωπίσουν το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη (κέρδισε νωρίτερα την ΑΕΚ).

 

Ο Τζέριαν Γκραντ και ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν μεταξύ των διακριθέντων για τους Πράσινους που είχαν πολύ καλή εικόνα στο σκοράρισμα αλλά και κάποια νεκρά διαστήματα που τιμώρησαν οι Ρουμάνοι ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο. Η Κλουζ έχει κρατήσει τον βασικό κορμό της παρότι την περασμένη σεζόν έκανε πέντε νίκες σε 18 αγωνιστικές στο EuroCup, τις δύο εκ των οποίων απέναντι στην Τσεντεβίτα, η οποία επικράτησε του Παναθηναϊκού στο προηγούμενο φιλικό.

Είναι ενδεικτικό πως στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε εντυπωσιακά με επιμέρους 17-2, αλλά οι τυπικά φιλοξενούμενοι απάντησαν με σερί 0-13 για να δώσουν ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Από τη δεύτερη περίοδο οι Πράσινοι έλεγξαν καλύτερα την κατάσταση και διατήρησαν το πάνω χέρι για να ανοίξουν τη διαφορά και το ροτέισον στην τέταρτη περίοδο.

 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-22, 54-44, 76-67, 98-82

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς