24 C
Athens

Η ιδέα που έδωσε ο προπονητής της Νορβηγίας στον Μαρτίνεθ για Σολμπάκεν και ο έτοιμος Γιόβετιτς

Τα έξτρα στοιχεία που μπορεί να προσφέρει μέσω... Νορβηγίας στον Ολυμπιακό ο Όλα Σολμπάκεν και η πρώτη εικόνα του Στέφαν Γιόβετιτς από τα 45' που αγωνίστηκε στο παιχνίδι του Μαυροβουνίου με τη Λιθουανία

Το διάλειμμα των εθνικών ομάδων είναι μία καλή ευκαιρία για όλους τους συλλόγους τόσο να πάρουν ανάσες ενόψει της συνέχειας όσο και να τσεκάρουν την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται είτε οι διεθνείς είτε οι παίκτες που μένουν στη βάση.

Αυτό ισχύει και για τον νέο Ολυμπιακό του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, που έχει αρκετά νέα πρόσωπα στο φετινό του ρόστερ, με την αγωνιστική εικόνα κάποιων εξ’ αυτών να μας είναι ακόμη άγνωστη. Τα προκριματικά του Euro 2024 αλλά και τα φιλικά που έδωσαν κάποιες άλλες εθνικές στην εβδομάδα που διανύουμε αποτέλεσαν μία πρώτης τάξεως καλή ευκαιρία για να δούμε τους Όλα Σολμπάκεν και Στέφαν Γιόβετιτς σε δράση. Ειδικά για τον Μαυροβούνιο επιθετικό, τα 45 λεπτά συμμετοχής του στον αγώνα της περασμένης Πέμπτης κόντρα στη Λιθουανία ήταν τα πρώτα του μετά από σχεδόν 3,5 μήνες.

Λιθουανία – Μαυροβούνιο 2-2: Η ασίστ του Γιόβετιτς στο 89′ δεν ήταν αρκετή

Ωστόσο, με την απόδοσή του έδειξε να βρίσκεται σε καλή φόρμα, έχοντας την ασίστ για το 1-2 της ομάδας του, που θα ήταν και λυτρωτική αν δεν ισοφάριζε στα χασομέρια η Λιθουανία, αλλά και μερικές ακόμη καλές στιγμές -δείγμα της δεδομένης ποιότητάς του-.

Ο Γιόβετιτς ήταν σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις που επιχείρησε, αγωνίστηκε κυρίως σε ρόλο «10αριού» και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, πέραν από αυτή του στράικερ, εφόσον του ζητηθεί. Σίγουρα, μέσα από τις προπονήσεις στο Ρέντη θα βρει ακόμα καλύτερο ρυθμό, με το πρώτο του δείγμα πάντως να είναι κάτι παραπάνω από θετικό. Είναι έτοιμος.

Την ίδια ώρα, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το Βίλνιους, ο Όλα Σολμπάκεν ξεκινούσε ως βασικός στο φιλικό της εθνικής Νορβηγίας με την Ιορδανία, με την ομάδα του να επικρατεί με το εμφατικό 6-0.

Με Σολμπάκεν σε ρόλο… Χάλαντ η φιλική εξάρα της Νορβηγίας επί της Ιορδανίας

Ο Σολμπάκεν αγωνίστηκε για 61 λεπτά κυρίως ως «ψευτοεννιάρι» με μεγάλη επίδραση κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας του, πήρε πάνω του πολλές ενέργειες στην δεξιά πλευρά, με την ομάδα του να στήνει ένα επιθετικό πάρτι στον αγωνιστικό χώρο και να «χτυπάει» από παντού τους αδύναμους Ιορδανούς.

Ο Στόλε Σόλμπακεν (προπονητής της εθνικής Νορβηγίας) τον έβγαλε από τα στενά όρια του εξτρέμ, τού έδωσε τη δυνατότητα να κινείται συχνά στον άξονα και δικαιώθηκε για την επιλογή του, γνωρίζοντας ότι αυτό γινόταν συχνά με τον Σολμπάκεν ως παίκτη της Μπόντο Γκλιμτ. Ο 25χρονος άσος έδειξε επίσης σε καλή κατάσταση, ενώ αντικαταστάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο από τον γιο του προπονητή του, Μάρκυς Σόλμπακεν.

Όλα αυτά σίγουρα τα πρόσεξε και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, που πλέον έχει να διαχειριστεί τον ευχάριστο πονοκέφαλο για το πώς θα διαχειριστεί όλη αυτή τη μαζεμένη ποιότητα μεσοεπιθετικά και τις νέες λύσεις που τού προσφέρουν οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς