20.9 C
Athens

Ο Κόρι Χίγκινς και οι τρεις εξαιρετικές περιπτώσεις σούτινγκ γκαρντ από την αγορά των free agents του NBA

Ο ΑΘΛΟΣ παρουσιάζει τις 3+1 εξαιρετικές περιπτώσεις για τη θέση του σούτιγνκ γκαρντ, με τον Χίγκινς να βρίσκεται ακόμα σε αναζήτηση ομάδας στην Ευρώπη και τους Αμερικανούς NBAers να βλέπουν πλέον με καλό μάτι την προοπτική της Euroleague

Ο Κόρι Χίγκινς παραμένει ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στην αγορά των ελεύθερων της Euroleague, που ακόμα δεν έχει βρει συμβόλαιο με κάποια ομάδα, μετά την αποδέσμευσή του από την Μπαρτσελόνα.

Ο Αμερικανός γκαρντ ζυγίζει όλες τις διαθέσιμες επιλογές του πριν πάρει την τελική του απόφαση για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, που πιθανότατα θα τον κρατήσει στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Την ίδια στιγμή, ελεύθεροι κυκλοφορούν και μερικοί παίκτες με «πλούσιο» βιογραφικό και μεγάλη εμπειρία από την αγορά του NBA, με τους περισσότερους να περιμένουν μία ευκαιρία στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου αλλά όσο περνάει ο καιρός να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και την προοπτική της Euroleague.

Μπαρτζώκας: Θα πάρουμε ακόμα έναν παίκτη, στόχος να γίνουμε καλύτεροι

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι του Τζέιλεν Νόουελ. Φέτος, είχε σε 65 παιχνίδια 10.8 πόντους, με 2.6 ριμπάουντ και 2 ασίστ, πραγματοποιώντας την καλύτερή του χρονιά με την Μινεσότα, που όμως αποφάσισε να τον αποδεσμεύσει το φετινό καλοκαίρι.

Πλέον έχει μείνει ελεύθερος και εξετάζει τις επιλογές του, προκειμένου να βρει τη νέα του μπασκετική στέγη.

Μία άλλη περίπτωση σούτινγκ γκαρντ είναι αυτή του Τέρενς Ρος. Ο 32χρονος πλέον γκαρντ έμεινε ελεύθερος μεσούσης της σεζόν από τους Ορλάντο Μάτζικ και συνέχισε στους Σανς, με τους οποίους αγωνίστηκε 21 παιχνίδια τη σεζόν 2022-23.

Ο νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων του 2013 είχε φέτος 8 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ κατά μέσο όρο σε 42 εμφανίσεις σουτάροντας με 38.1% στα τρίποντα, με τη φανέλα των Μάτζικ, ενώ με το Φοίνιξ σε 21 παιχνίδια, είχε 9 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Πλέον βρίσκεται και πάλι ελεύθερος και αναμένει να δει εάν κάποια ομάδα θα του δώσει συμβόλαιο έτσι ώστε να παραμείνει για 12η χρονιά στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Φυσικά, υπάρχει και ο Κέντρικ Ναν που οι Αμερικανοί σύνδεσαν με τον Ολυμπιακό στο πρόσφατο παρελθόν. Ο Ναν έχει σημαντική καριέρα στο NBA και πλέον αναζητά την επόμενη πρόκληση της καριέρας του, που δεν αποκλείεται να τον φέρει μέχρι και στα παρκέ της Euroleague.

Συνολικά έχει 12.1 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ ανά 23.7 λεπτά σε 193 αγώνες κανονικών περιόδων με τους Χιτ, τους Λέικερς και τους Γουίζαρντς. Βρίσκεται κι αυτός σε αναζήτηση ομάδας.

Σημειώνεται ότι ο Ολυμπιακός, που κατά διαστήματα έχει συνδεθεί με κάποιες από τις παραπάνω περιπτώσεις παικτών, βρίσκεται σε αναζήτηση ενός σούτινγκ γκαρντ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να προαναγγέλλει μεταγραφικές εξελίξεις σε συνέντευξή του σε κυπριακό ραδιοφωνικό σταθμό.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς