17.4 C
Athens

Γουέστ Χαμ: Το καλύτερο ξεκίνημα μετά το 1999-2000 και ο Γουόρντ-Πράουζ που αποδείχθηκε λίρα εκατό

Η καθυστέρηση στις μεταγραφές, η απόκτηση του Γουόρντ-Πράουζ και ένα ιστορικό ξεκίνημα -Το Athlosnews στέκεται στη φοβερή έναρξη της σεζόν για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League

Η Γουέστ Χαμ θα είναι ένα από τα εμπόδια του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League και το ιστορικό της ξεκίνημα δείχνει πως οι Ερυθρόλευκοι θα την πετύχουν σε μία από τις καλύτερες φάσεις της σύγχρονης ιστορίας της.

Γουέστ Χαμ: Με Μαυροπάνο και όλους τους νέους η ευρωπαϊκή λίστα της αντιπάλου του Ολυμπιακού

Τα Σφυριά πέρασαν ένα γεμάτο καλοκαίρι και απασχόλησαν αρκετά την επικαιρότητα στην Αγγλία. Η πολυπόθητη μεταγραφή του Ντέκλαν Ράις στην Άρσεναλ ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης και τελικά ολοκληρώθηκε με τη Γουέστ Χαμ να βάζει πάνω από 100.000.000 λίρες στα ταμεία της.

Έτσι η κάτοχος του Conference League βρέθηκε στα μέσα Ιουλίου να έχει παραχωρήσει τον καλύτερό της ποδοσφαιριστή χωρίς να έχει προχωρήσει σε καμία μεταγραφική κίνηση.

Όσο περνούσε ο καιρός, ο προβληματισμός στις τάξεις του κόσμου μεγάλωνε, καθώς η Γουέστ Χαμ παρέμενε ο μοναδικός σύλλογος της Premier League που δεν είχε ενισχύσει το ρόστερ του στις αρχές Αυγούστου.

Ωστόσο η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες είχε αφήσει το καλό για τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. Η στιγμή για την πρώτη μεταγραφή έφτασε στις 11 Αυγούστου, όταν τα Σφυριά ανακοίνωσαν την απόκτηση του Έντσον Άλβαρες από τον Άγιαξ ως αντι-Ράις.

Φυσικά δεν σταμάτησαν εκεί, αφού ακολούθησαν μεταξύ άλλων αυτές του… δικού μας Κωνσταντίνου Μαυροπάνου, του Κούντους, επίσης από τον Άγιαξ, αλλά και αυτή του Γουόρντ-Πράουζ που στο ξεκίνημα της σεζόν έχει αποδειχθεί και η πιο σημαντική.

Κι αυτό γιατί ο Άγγλος χαφ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Γουέστ Χαμ που σκόραρε ή μοίρασε ασίστ και στα τρία πρώτα παιχνίδια του στην Premier League με τη φανέλα της ομάδας.

Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής έχει ξεκινήσει με 1 γκολ και 3 ασίστ, με τις 2 από αυτές να είναι στο ντεμπούτο του στη νίκη κόντρα στην Τσέλσι και την 3η στο τελευταίο χρονικά ματς κόντρα στη Λούτον. Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ το πέτυχε στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 1-3 κόντρα στην Μπράιτον.

Συναγερμός με Γουόρντ-Πράους στη Γουέστ Χαμ

Εκπληκτικό είναι και το ξεκίνημα του Τζάροντ Μπόουεν, που έχει αρχίσει τη χρονιά με 3 γκολ και 1 ασίστ σε 4 παιχνίδια. Μάλιστα τα 3 γκολ τα έχει πετύχει μόνο σε εκτός έδρας παιχνίδια (Μπόρνμουθ, Μπράιτον και Λούτον), γεγονός που τον κάνει τον πρώτο ποδοσφαιριστή στην ιστορία των Σφυριών μετά τον Βικ Γουάτσον τη σεζόν 1930-31 που σκοράρει και στα τρία πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια της σεζόν σε μια διοργάνωση.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη φόρα που έτσι και αλλιώς υπήρχε από την κατάκτηση του Conference League την περασμένη σεζόν, έχουν οδηγήσει τη Γουέστ Χαμ στο να κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της στην Premier League μετά τη σεζόν 1999-2000.

Είναι η πρώτη φορά από τότε που τα Σφυριά μένουν αήττητα στα 4 πρώτα παιχνίδια και μαζεύουν 10 πόντους με 3 νίκες και 1 ισοπαλία. Τότε το ρεκόρ σταμάτησε στην 6η αγωνιστική (4 νίκες, 1 ισοπαλία) όταν και ήρθε η πρώτη ήττα από την Έβερτον.

Ήδη πρόκειται για την καλύτερη επίδοση της Γουέστ Χαμ από εκείνη τη σεζόν και μετά, ωστόσο μοιάζει λίγο δύσκολο να καταφέρει να μείνει αήττητη και την 5η αγωνιστική καθώς υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι. Όμως στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βάλει κανείς το χέρι του στη φωτιά για τίποτα και ειδικά η συγκεκριμένη Γουέστ Χαμ δείχνει έτοιμη για τα πάντα.

Για την ιστορία, τα Σφυριά τη σεζόν 1999-2000 είχαν φτάσει σε αυτό το σερί επικρατώντας των Τότεναμ, Λέστερ, Μπράντφορντ Σίτι και Γουότφορντ, ενώ η ισοπαλία τους ήταν κόντρα στην Άστον Βίλα.

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς