17.3 C
Athens

Τσέφεριν σε Μπαλτάκο για elite διαιτητές στη Super League: «Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε καταστάσεις στις οποίες απειλούνται διαιτητές»

Αρνητική εξακολουθεί να είναι η στάση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας στο ελληνικό αίτημα για elite διαιτητές στα ντέρμπι της φετινής Super League - Όπως όλα δείχνουν τα πρώτα μεγάλα παιχνίδια (ΑΕΚ - Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ - Άρης) θα διεξαχθούν με Έλληνες διαιτητές

Προσωρινό «μπλόκο» έβαλε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν στο αίτημα της ΕΠΟ και του Τάκη Μπαλτάκου για elite διαιτητές και στο νέο πρωτάθλημα της Super League, κάτι που ζητήθηκε πρώτα από τον πρόεδρο της ελληνικής Λίγκας, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όπως αναφέρει ο Σλοβένος πρόεδρος της Ευρωπαϊκή συνομοσπονδίας στη σχετική επιστολή του προς τον Μπαλτάκο, για την ώρα δεν έχει αλλάξει κάτι στην απόφασή του να μην στέλνει πλέον ξένους διαιτητές για τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς όπως τονίζει «δεν μπορούμε να επιτρέπουμε καταστάσεις στις οποίες απειλούνται διαιτητές και κυριολεκτικά φοβούνται για την ψυχοσωματική τους ακεραιότητα».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Τσέφεριν:

«Μετά την αποστολή δικής μου επιστολής έλαβα εχθές το απόγευμα, σχετικά με την πρόσκληση ξένων elite και Α κατηγορίας διαιτητών την ακόλουθη επιστολή του κ. Τσέφεριν.

Αγαπητέ πρόεδρε, αγαπητέ Παναγιώτη

Σε ευχαριστώ για την επιστολή σου.

Πρώτα και κύρια θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μας εκτίμηση για τις ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας που είχαμε με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τη συνεχή σου συμμετοχή στην αντιμετώπιση των ζητημάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζεις.

Είναι προφανές ότι γνωρίζεις καλά τα απαράδεκτα γεγονότα που οδήγησαν στην απόφασή μας να παύσουμε να στέλνουμε προς το παρόν διαιτητές Elite και κατηγορίας Α προκειμένου να διευθύνουν τους αγώνες της Super League 1. Η απόφαση αυτή δεν πάρθηκε ελαφρά τη καρδία καθώς κατανοούμε τον σημαντικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει στις καθημερινές λειτουργίες. Παρ΄όλα αυτά, δεν μπορούμε να επιτρέπουμε καταστάσεις στις οποίες απειλούνται διαιτητές και κυριολεκτικά φοβούνται για την ψυχοσωματική του ακεραιότητα.

Λαμβάνουμε το ζήτημα αυτό σοβαρά υπόψη μας και θα συνεχίσουμε να διαβουλευόμαστε με τον Αρχιδιαιτητή μας, κ. Ρομπέρτο Ροζέι, προκειμένου να αντιληφθούμε συνολικά την κατάσταση. Η εξειδίκευσή του θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε την πολύπλοκη φύση των ζητημάτων.

Αναγνωρίζουμε τη σημασία του να σου δώσουμε μια σαφή και επακριβή απάντηση, το οποίο και θα πράξουμε αμέσως μόλις λάβουμε σχετική καθοδήγηση από το τμήμα διαιτησίας μας.

Εκτιμούμε την υπομονή σου και τη συνεργασία σου επί του θέματος

Με εκτίμηση Αλεξάντερ Τσέφεριν».

Στη συνέχεια της επιστολή που κοινοποίησε ο Μπαλτάκος αναφέρει: «Δια της επιστολής μου διαβεβαίωσα την UEFA ότι περιστατικά, όπως αυτά που διαδραματίστηκαν κατά τον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 1-3 της 23ης Απριλίου 2023, δεν θα επαναληφθούν.

Ωστόσο η ΕΠΟ ούτε διοργανώτρια είναι του Πρωταθλήματος SL1 ούτε αστυνομικές δυνατότητες έχει.

Για τον λόγο αυτό μετα από σχετική συνεννόηση με την UEFA νομίζω ότι σκόπιμο θα ήταν για την διευκόλυνση της λήψης θετικής απόφασης να παρασχεθεί στην UEFA και η δική σας διαβεβαίωση, ως αρμοδίου Υπουργού και Προέδρου SL1 αντίστοιχα».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς