21 C
Athens

Στερν: Σε υψηλό επίπεδο η οργάνωση και το επιτελείο του Ολυμπιακού, θα είμαι έτοιμος το συντομότερο

Μια σπάνια μακροσκελή συνέντευξη σε σλοβένικο Μέσο (siol.net) για τη ζωή του, την αγάπη του για το βόλεϊ και τη μουσική αλλά και τις δυσκολίες που πέρασε το φετινό του καλοκαίρι μίλησε ο Τόνσεκ Στερν.

Ο Σλοβένος διαγώνιος του Ολυμπιακού ξετύλιξε το κουβάρι του τραυματισμού που τον υποχρέωσε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και αναφέρθηκε στην απουσία του από τις υποχρεώσεις της εθνικής του ομάδας σε πολύ σημαντικά τουρνουά.

«Το πρόβλημα είναι γενετικό αλλά εμφανίστηκε τον τελευταίο μήνα πριν τη λήξη της σεζόν στην Ελλάδα. Δεν ήταν τόσο σοβαρό για να μην παίζω, αλλά ως αθλητής δεν θες να χάσεις τέτοια παιχνίδια. Έσφιξα τα δόντια μου. Έπρεπε να κάνω μια παύση στο βόλεϊ για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια. Δεν είχα στο παρελθόν τον παραμικρό σοβαρό τραυματισμό, μόνο ένα μικρό διάστρεμμα. Όλοι στην οικογένειά μου, τον Ολυμπιακό και την εθνική ομάδα με στήριξαν, με περιμένουν να επιστρέψω δυνατότερος. Ο γιατρός του Ολυμπιακού μίλησε με τον γιατρό της εθνικής και εγώ με τον αθλητικό διευθυντή του συλλόγου.

Συμφωνήσαμε ότι είναι το καλύτερο να υποβληθώ σε επέμβαση το συντομότερο για να είμαι έτοιμος για τον σύλλογο. Ήδη είμαι καλύτερα. Θα επιστρέψω στην Ελλάδα όταν η Σλοβενία αναχωρήσει για την Ιαπωνία και τα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα συνεχίσω με τον σύλλογο την αποκατάστασή μου. Ο Ολυμπιακός είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους, συνδυάζει όλα τα αθλήματα. Αντίστοιχα, η οργάνωση, το ιατρικό επιτελείο, οι φυσιοθεραπευτές και οι γιατροί είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Θα είμαι σωματικά έτοιμος το συντομότερο όταν γυρίσω.

Τρεις εβδομάδες μετά το χειρουργείο ξεκίνησα να περπατάω λίγο χωρίς να πατάω το πόδι μου κι αφού πέρασα ένα διάστημα ακινητοποιημένος στον καναπέ. Έξι εβδομάδες μετά ξεκίνησα το γυμναστήριο. Κάνω συγκεκριμένες ασκήσεις δύο ώρες κάθε πρωί. Ο γιατρός είπε ότι μετά από τρεις μήνες (σ.σ. η επέμβαση στο ισχίο έγινε τον Ιούνιο) ξεκινάω σταδιακά τρέξιμο και αν όλα πάνω καλά θα ξεκινήσω τα άλματα με την επιστροφή μου στην Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σλοβένος που τελικά δεν θα είναι διαθέσιμος ούτε στο προολυμπιακό τουρνουά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς