22.7 C
Athens

Άρης – Αστέρας 3-2: Ματσάρα στο Βικελίδης, με το δεξί στη νέα εποχή Μάντζιου οι Κίτρινοι

Η αλλαγή προπονητή συνήθως φέρει νέο αέρα στις ομάδες, ειδικά αν έχει προηγηθεί ένα διάστημα αγωνιστικής και μη εσωστρέφειας.

Ο Άρης δεν αποτέλεσε την εξαίρεση στον κανόνα και με τον Άκη Μάντζιο ξανά στον πάγκο του βρήκε νίκη ψυχολογίας, που τόσο πολύ είχε ανάγκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος διεκδίκησε μέχρι τέλους τον βαθμό της ισοπαλίας σε ένα γεμάτο ματς με 5 γκολ (3-2) και αγωνία μέχρι το φινάλε.

Πρώτη νίκη για τον Άρη στο φετινό πρωτάθλημα μετά τα στραπάτσα από ΟΦΗ και Λαμία, με τα πρώτα γκολ των Ζαμόρα και Μορόν με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Μπαρτόλο και Μάντζης πέτυχαν τα δύο τέρματα για τη μαχητική ομάδα του Ράσταβατς.

Το ματς είχε αρκετά καλό ρυθμό από την αρχή, με τον Άρη να έχει την κατοχή της μπάλας και τον Αστέρα να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση.

Οι Κίτρινοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους τελική στην εστία του Αστέρα, με τον Ζαμόρα να βρίσκεται στο σωστό σημείο την κατάλληλα στιγμή και να μην αστοχεί.

Οι Αρκάδες βρήκαν άμεσα μέσω αντεπίθεσης τέρμα ισοφάρισης με τον Μπαρτόλο και φωνάζουν για πέναλτι σε χέρι του Ζαμόρα εντός περιοχής, σε φάση που ελέγχθηκε στο VAR από τον διαιτητή Κατοίκο και τελικώς δόθηκε ορθώς επιθετικό φάουλ, που είχε προηγηθεί.

Στο δεύτερο μέρος η κλάση των Νταρίντα και Μορόν έκαναν τη διαφορά, με τους δυο τους να συνεργάζονται άψογα στη φάση του 2-1. Ο Φαμπιάνο με ένα ακόμη δικό του γκολ απλοποίησε τα πράγματα για το 3-1, με τον Μάντζη στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 86′ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΡΗΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ 3-2

Άρης: Κουέστα, Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Νταριντα, Ντουκουρέ, Ρουπ (77′ Πάρντο), Σαμόρα (77′ Μενέντεθ), Κάρλσον (77′ Χριστοδουλόπουλος), Μορόν.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Γκαρσία (74′ Καρμόνα), Καστάνιο, Ατιένθα (85′ Χριστόπουλος), Άλβαρες, Μουνάφο (46′ Σουρλής), Αλάγκμπε, Σίτο (74′ Καλτσάς), Μπαρτόλο, Κρέσπι (84′ Μάντζης), Μιριτέλο

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς