18.3 C
Athens

Ρουμπιάλες: Μην παρασυρθείτε από την κατασκευασμένη εκστρατεία εναντίον μου

Με μια μακροσκελή δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Λουίς Ρουμπιάλες έκανε για μία ακόμα φορά λόγο για συναινετική πράξη, αναφερόμενος στο φιλί που έδωσε στην Τζένι Ερμόσο στην απονομή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας, κατηγορώντας τα ΜΜΕ για λιντσάρισμα, ψέματα και λογοκρισία.

Τις προηγούμενες ημέρες, πάντως, τόσο ο Τζιάνι Ινφαντίνο όσο και ο Αλεξάντερ Τσέφεριν κράτησαν αποστάσεις από τον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας, κάνοντας λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η πλήρης δήλωση του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας:

«Στις 20 Αυγούστου έκανα κάποια προφανή λάθη, για τα οποία λυπάμαι ειλικρινά, από καρδιάς. Είναι αλήθεια ότι για αυτά τα λάθη ζήτησα συγγνώμη. Και τώρα το κάνω ξανά με ταπεινότητα. Έμαθα ότι ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη είναι η χαρά και πόσο βαθιά είναι η συγκίνηση, ακόμη και όταν κερδίζεται ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, οι ηγέτες του αθλητισμού πρέπει να υποχρεούνται να συμπεριφέρονται με υποδειγματικό τρόπο, ενώ ο δικός μου δεν ήταν.

Ως εκ τούτου, επαναλαμβάνω, για άλλη μια φορά, τη συγγνώμη μου προς τις παίκτριες και την ομοσπονδία με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο. Επίσης στους οπαδούς του ποδοσφαίρου και σε όλους εκείνους που μπορεί να έχουν προσβληθεί από τις πράξεις μου. Έδωσα τις αντίστοιχες εξηγήσεις, λέγοντας την αλήθεια για το τι συνέβη. Είναι η μόνη μου εκδοχή, αυτή που έχω διατηρήσει από την πρώτη στιγμή, συνεχίζω να την υπερασπίζομαι και δε θα την αλλάξω.

Ο αυθορμητισμός και η ευτυχία της ιστορικής στιγμής, μας οδήγησαν να εκτελέσουμε μια αμοιβαία και συναινετική πράξη, προϊόν μεγάλου ενθουσιασμού. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε επιθετικότητα, ούτε η παραμικρή ενόχληση, αλλά μια χαρά που ξεχειλίζει και από τους δύο μας. Επαναλαμβάνω: με τη συναίνεση και των δύο πλευρών, τόσο στις στοργικές αγκαλιές, όσο και στον επακόλουθο αποχαιρετισμό γεμάτο στοργικές αμοιβαίες χειρονομίες, που συνέβησαν στην απονομή των μεταλλίων. Τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία, οι πραγματογνωμοσύνες, τα έγγραφα, τα βίντεο κλπ. που αποδεικνύουν την πραγματικότητα του τι συνέβη έχουν προσκομισθεί. Τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι γνώμη, είναι σαφές γεγονός.

Από την αρχή, η RFEF, μέσω του τμήματος ακεραιότητας, διεξήγαγε τις σχετικές διαδικασίες. Με κάλεσαν και συνεργάστηκα για να διαλευκανθούν τα γεγονότα. Θα συνεχίσω να συνεργάζομαι σε όλους τους τομείς, ώστε όλα αυτά να φτάσουν μέχρι τέλους. Από αυτή την άποψη, εμφανίστηκα επίσης στη σχετική διαδικασία που ξεκίνησε η FIFA για να υπερασπιστώ τη θέση μου.

Με ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ορισμένοι από εκείνους που θα έπρεπε να διακηρύξουν και να συμβάλουν στη διασφάλιση της διάκρισης των εξουσιών στη χώρα μας είναι αποφασισμένοι να συμμετάσχουν και να ασκήσουν πίεση εναντίον μου, αντί να αφήσουν τη δικαιοσύνη να δράσει με όλες τις εγγυήσεις.

Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου υπέφερα ένα άνευ προηγουμένου λιντσάρισμα τόσο πολιτικό όσο και από τα μέσα ενημέρωσης, από το οποίο παρέμεινα εντελώς απόμακρος. Όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρ ‘όλα αυτά, έχω επίσης αισθανθεί την αυξανόμενη υποστήριξη των ανθρώπων στον δρόμο και στα κοινωνικά δίκτυα. Αισθάνομαι ότι κάτι έχει αλλάξει και μπροστά σε αυτή την αδικία και την ψευδή δημόσια κρίση, οι απλοί πολίτες, γυναίκες και άνδρες, έχουν ενωθεί. Θέλω να σας ευχαριστήσω εδώ και τώρα. Είναι καιρός να σας ευχαριστήσω απεριόριστα για την τεράστια υποστήριξή σας, για να με πιστέψετε, για να μην παρασυρθείτε από αυτή την κατασκευασμένη εκστρατεία εναντίον μου. Η λαϊκή υποστήριξη ενισχύει την άποψή μου ότι αυτό το ζήτημα έχει μεγεθυνθεί για άλλους λόγους.

Εξακολουθώ να έχω εμπιστοσύνη στην ανεξαρτησία των οργάνων όπου πρέπει να διευθετηθεί αυτό το ζήτημα, παρά το γεγονός ότι η πολιτική πίεση και ορισμένα μέσα ενημέρωσης είναι τόσο ιδιοτελή όσο και βάναυσα και ότι οι πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα υπόκεινται σε πληθώρα χειρισμών, ψεμάτων και λογοκρισίας, αλλά η αλήθεια θα λάμψει και γι’ αυτό επαναλαμβάνω: Είμαι βέβαιος ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Σήμερα, το CAS αποφάσισε να ανοίξει ένα αρχείο για μένα. Δεδομένου ότι δεν συντρέχει λόγος, σύμφωνα με το αιτιολογημένο από το εν λόγω όργανο ψήφισμα, να χαρακτηριστεί οποιαδήποτε ενέργεια ως πολύ σοβαρή, δεν μπορεί να εφαρμοστεί προσωρινή αναστολή από την επιτροπή της οδηγίας CSD.

Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου για να αποδείξω την αλήθεια. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους καλούς ανθρώπους στη χώρα μας και πέρα από τα σύνορά μας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των γυναικών που έχουν πραγματικά υποστεί επίθεση και που έχουν την πλήρη υποστήριξη και κατανόησή μου: δεν πρόκειται για το φύλο, αλλά για την αλήθεια. Στο όνομα του φεμινισμού δεν πρέπει να προσπαθούμε να βυθίσουμε έναν άνδρα – ή μια γυναίκα – χωρίς δίκαιη δίκη. Ισότητα σημαίνει ίσα δικαιώματα για όλους. Η δικαιοσύνη εφαρμόζεται σε άτομα χωρίς φύλο που χρειάζεται να επισημάνουν προηγουμένως το αποτέλεσμα. Αισθάνομαι ότι έχω κατακριθεί άδικα από τα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς. Αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί σε κανέναν».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς