22.8 C
Athens

Ινφαντίνο: Οι πανηγυρισμοί των Ισπανίδων αμαυρώθηκαν μετά το τελευταίο σφύριγμα

Θέση στην υπόθεση Ρουμπιάλες πήρε και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ακολουθώντας τις δηλώσεις του Αλεξάντερ Τσέφεριν για το θέμα.

«Δυστυχώς, ο πανηγυρισμός αυτών των υπέροχων πρωταθλητριών αμαυρώθηκε από αυτό που συνέβη μετά το τελευταίο σφύριγμα. Και αυτό που συνέχισε να συμβαίνει τις ημέρες που ακολούθησαν. Αυτό δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί, αλλά συνέβη και τα πειθαρχικά όργανα της FIFA ανέλαβαν αμέσως τις ευθύνες τους και έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα. Οι πειθαρχικές διαδικασίες θα ακολουθήσουν τη νόμιμη πορεία τους.

Από την πλευρά μας, πρέπει να συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στο πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις γυναίκες και το γυναικείο ποδόσφαιρο στο μέλλον. Εντός και εκτός γηπέδου. Υπερασπιζόμενοι τις πραγματικές αξίες και σεβόμενοι τις παίκτριες ως άτομα και τις φανταστικές εμφανίσεις τους», έγραψε ο Ινφαντίνο.

Οι Ισπανοί εισαγγελείς άνοιξαν προκαταρκτική έρευνα για το εάν ο Λουίς Ρουμπιάλες διέπραξε πράξη σεξουαλικής επίθεσης, ενώ τόσο οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες όσο και άλλες 32 παίκτριες δήλωσαν ότι δε θα φορέσουν τη φανέλα της χώρας αν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν παυθεί από τα καθήκοντά του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς