19.7 C
Athens

Γουόκαπ: Γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα, δεν βελτιωνόμαστε αν κερδίζουμε με 40 πόντους

Με μπροστάρηδες τους Παπαπέτρου και Λαρεντζάκη στο εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, η εθνική επέστρεψε από την κόλαση και πήρε την πρόκριση στους «16» του MundoBasket και μαζί το πολύτιμο εισιτήριο για το προολυμπιακό.

Ο Τόμας Γουόκαπ στάθηκε στο γεγονός ότι η εθνική βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι και βελτιώνεται μέσα από τις καταστάσεις που βιώνει στα παιχνίδια της, καθώς δεν θα ήταν το ίδιο αν πάντα κέρδισε με μεγάλες διαφορές.

Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία 83-74: Μεγάλος Ιωάννης, θρυλικός Γιαννούλης και τέζα οι Νεοζηλανδοί!

 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

“Δείξαμε χαρακτήρα, παλέψαμε ως ομάδα. Εκπροσωπούμε μία χώρα και αυτό πρέπει να κάνουμε. Συγχαρητήρια γιατί συνεχίσαμε να παλεύουμε, κάναμε όσα μπορούσαμε, μείναμε στο παιχνίδι. Προφανώς οι προσεχείς μας αντίπαλοι δείχνουν καλοί. Έχουμε δει όλους τους αγώνες τους. Έχουμε τους ανθρώπους για να δουν τις λεπτομέρειες, την τακτική.

Πρέπει να παλέψουμε, να είμαστε δυναμικοί. Γινόμαστε όλο και καλύτεροι μέρα με την ημέρα, αγώνα με τον αγώνα. Δεν βελτιωνόμαστε αν κερδίζουμε με 40, αλλά όταν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες. Έτσι ωριμάζεις, έτσι γίνεσαι ομάδα. Μας δίνουν ρυθμό αυτά τα ματς. Ο Ίλι έκανε σπουδαία εμφάνιση, έπαιξε με αυτοπεποίθηση, είχε τον έλεγχο για την Νέα Ζηλανδία. Δεν με νοιάζουν τα στατιστικά και τα ρεκόρ, είμαι ενθουσιασμένος που νικήσαμε”.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς