23.3 C
Athens

Πονίτκα: Μεγάλωσα παρακολουθώντας τον Παναθηναϊκό, υπήρξε θέμα παραμονής μου στην ομάδα

Από μικρός κολλημένος με τον Παναθηναϊκό φαίνεται πως ήταν ο Ματέους Πονίτκα, καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος μεγάλωσε παρακολουθώντας την ομάδα.

Ο Πολωνός που συνεχίζει την καριέρα του στην Παρτιζάν, μίλησε για το πέρασμα του από τους Πράσινους και αποκάλυψε πως τέθηκε θέμα παραμονής του στην ομάδα ωστόσο οι δρόμοι των δύο πλευρών χώρισαν.

Στις δηλώσεις που έκανε στο «sportowefakty», ανέφερε επίσης πως στο τελευταίο του παιχνίδι με το τριφύλλι ένιωθε το πνεύμα του Ομπράντοβιτς να είναι εκεί.

Πονίτκα: Ο Παναθηναϊκός ήταν από τις χειρότερες ομάδας της EuroLeague

Αναλυτικά όσα είπε:

Από παιδί έβλεπες τα παιχνίδια του μεγάλου Παναθηναϊκού με τον κόουτς Ομπράντοβιτς στον πάγκο;

«Φυσικά! Ήταν μια μαγική ομάδα. Μεγάλωσα παρακολουθώντας αυτή την ομάδα, η οποία είχε μεγάλη επιτυχία τα έτη 2009-2013. Όταν έπαιξα τελευταία φορά στον Παναθηναϊκό, ένιωθα ότι το πνεύμα του προπονητή Ομπράντοβιτς είναι ακόμα ζωντανό εκεί. Ο κόσμος που ήταν σε εκείνη τη χρυσή εποχή του Παναθηναϊκού τον θυμάται ακόμα. Υπάρχει μουσική στην καρδιά τους που ονομάζεται “Ομπράντοβιτς”. Κανείς στην Αθήνα δεν είπε τίποτα κακό γι’ αυτόν. Δεν θα πω ψέματα ότι πάντα ήμουν περίεργος πώς είναι να παίζεις για έναν τέτοιο προπονητή».

Τι θυμάσαι από την παραμονή σου στον Παναθηναϊκό; Έμεινες λίγο ανικανοποίητος;

«Μεγάλη στιγμή στη ζωή μου. Η Αθήνα είναι ένα υπέροχο μέρος για να ζεις. Πέρασα ωραία εκεί, μαζί με τη γυναίκα μου, αναθαρρύσαμε μετά τη διαμονή μας στη Ρωσία. Θα χαρούμε να επιστρέψουμε εκεί. Πραγματικά υπέροχες αναμνήσεις. Είμαι σίγουρος ότι όλοι περίμεναν κάτι καλύτερο. Και οι δύο, παίκτες και προπονητές. Οι προσδοκίες ήταν μεγαλύτερες. Για διάφορους λόγους αυτό δεν επιτεύχθηκε. Ωστόσο, αυτοί οι τελευταίοι μήνες σίγουρα μας δίδαξαν ένα ενδιαφέρον μάθημα από το οποίο πρέπει να εξαχθούν συμπεράσματα. Είμαι χαρούμενος που βρέθηκα εκεί».

Μπορείς να νιώσεις την αντιπαλότητα μεταξύ των συλλόγων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε καθημερινή βάση;

«Ναι. Υπήρξαν καταστάσεις που ήμουν έξω για μια βόλτα και ξαφνικά κάποιος σταματούσε και έριχνε αισχρότητες στο άλλο κλαμπ».

Πώς αντέδρασες σε αυτό;

«Δεν αντέδρασα σε αυτό. Έχω ένα μότο που καθοδηγεί τη ζωή μου: “η ειρήνη σου ξεκινά από σένα. Αν έχεις ειρήνη μέσα σου, δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορούν να σε στεναχωρήσουν”. Ας επιστρέψουμε στην κατάσταση που μόλις περιέγραψα. Αυτός ο τύπος φώναξε κάτι και σταμάτησε. Και η ζωή συνεχίζεται».

Είναι αλήθεια ότι αν κάνεις καλό ματς, στην Αθήνα -όπου που υποστηρίζεται ο Παναθηναϊκός- θα φας ένα γεύμα δωρεάν;

«Ακόμα και χωρίς να παίξεις αγώνα, μπορείς να φας δωρεάν (γέλια). Κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να δείξει ευγνωμοσύνη που είσαι παίκτης του συλλόγου του. Δεν εκμεταλλεύτηκα όμως τη φιλοξενία τους. Πάντα πλήρωνα για τον εαυτό μου».

Υπήρχε θέμα παραμονής στον Παναθηναϊκό;

«Υπήρχε, αλλά δεν προχώρησε. Οι δρόμοι μας χώρισαν. Αυτό είναι».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς