17 C
Athens

Πονίτκα: Ο Παναθηναϊκός ήταν από τις χειρότερες ομάδας της EuroLeague

Ο Ματέους Πονίτκα μίλησε στην ιστοσελίδα «przegladsportowy» και δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του, χαρακτηρίζοντας τον Παναθηναϊκό της περσινής σεζόν από τις χειρότερες ομάδας της EuroLeague.

Ο Πολωνός που συνεχίζει την καριέρα του στην Παρτιζάν, δεν δίστασε να παραδεχθεί πως η ομάδα που αγωνιζόταν την περασμένη σεζόν ήταν από τις χειρότερες της EuroLeague και έφερε ως παράδειγμα τους παίκτες που αποχώρησαν από το τριφύλλι, αναφέροντας πως δεν έχουν υπογράψει συμβόλαιο με δυνατούς συλλόγους το φετινό καλοκαίρι.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την παρουσία του στην Ελλάδα και ότι είχε λιγότερα ματς σε σχέση με άλλες χρονιές:

«Μπορεί σε πολλά ματς να μην κερδίζαμε, αλλά όταν βγαίνω στο γήπεδο δίνω το 100%. Αν αφεθείς, οι αντίπαλοί σου θα σε ειρωνευτούν και δεν θέλω να με γελοιοποιούν. Χτίζω τη θέση μου στην Ευρωλίγκα εδώ και αρκετά χρόνια και δεν θέλω να τη χάσω. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, τουλάχιστον τα πλέι οφ δεν ήταν εύκολα. Στον ημιτελικό παλέψαμε με το Περιστέρι, στον τελικό με τον Ολυμπιακό, υπήρχαν και απαιτητικά ματς».

Για τη μεταγραφή στην Παρτιζάν: «Καταρχήν να θυμίσουμε ότι η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό ήρθε απότομα μετά το περσινό Ευρωμπάσκετ. Άλλωστε, είχα συμφωνήσει να πάω στην Ιταλία και να μην παίξω στην Ευρωλίγκα. Νομίζω ότι το Ευρωμπάσκετ, που ήταν επιτυχημένο για μένα, είχε μεγάλο αντίκτυπο. Είχα κάποιες καλές προσφορές από καλές ομάδες τώρα, όχι μόνο από την Παρτιζάν. Ο Παναθηναϊκός ήταν από τις χειρότερες ομάδες της Ευρωλίγκας πέρυσι, οι παίκτες του δεν υπέγραψαν συμβόλαια με δυνατούς συλλόγους το καλοκαίρι. Εγώ το αντιμετωπίζω ως μια αθλητική προώθηση και νομίζω ότι είναι και χάρη στο Ευρωμπάσκετ».

Για το ότι δεν θα είναι ο μόνος Πολωνός παίκτης στην Euroleague αυτή τη σεζόν, καθώς θα υπάρχει και ο Μπαλτσερόφκσι στον Παναθηναϊκό: «Μιλήσαμε. Του είπα πώς ήταν η σεζόν μου στην Αθήνα, πώς είναι ο σύλλογος και τι ξέρω για αυτόν. Αλλά μέχρι εκεί, γιατί ο καθένας παίρνει τις δικές του αποφάσεις. Ο Άλεξ θα παίξει στην Ευρωλίγκα σε μεγάλη ομάδα και θα είναι μια καλή εμπειρία για αυτόν. Σταυρώνω τα δάχτυλά μου».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς