23.3 C
Athens

Διάστρεμμα η Στεφανίδη, απέφυγε τα χειρότερα

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν μία από τις άτυχες αθλήτριες του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, καθώς τραυματίστηκε στα δοκιμαστικά άλματα στον προκριματικό του επί κοντώ στη Βουδαπέστη.

Η έμπειρη αθλήτρια έκανε τη Δευτέρα μαγνητική τομογραφία και φάνηκε πως υπάρχει διάστρεμμα πρώτου με δευτέρου βαθμού, το οποίο αναμένεται να υποχωρήσει με ξεκούραση. Η αθλήτρια στάθηκε αρκετά τυχερή καθώς δεν έχει κάποια ρήξη, που θα απαιτούσε μεγαλύτερο διάστημα αποκατάστασης και διαφορετικό τρόπο προσέγγισης.

Η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Μόναχο όπως πάντα κάνει στη ζωή της, προσπάθησε να πάρει τα θετικά από αυτή την ιστορία και να κοιτάξει μπροστά ενόψει του 2024 και τους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

«Το αφήσαμε ήσυχο να περάσει μόνο του. Πιστεύω σε δύο εβδομάδες θα είμαι πολύ καλά. Ήδη στην μία εβδομάδα νιώθω πως έχει αρχίσει να βελτιώνεται πάρα πολύ. Προσπαθώντας να δω τα θετικά σκέφτηκα πως ίσως μου βγει και σε καλό όλο αυτό, γιατί τώρα ό,τι ασκησιολόγιο κάνω για να το δυναμώσω για να μην υπάρχει πιθανότητα να το πάθω πάλι, θα το κάνω και στα δύο πόδια ώστε να μην έχω προβλήματα με πελματιαία και φτέρνα, όπως έγινε τις προηγούμενες σεζόν. Ήταν πολύ κακή η στιγμή που έγινε, γιατί ήμουν στο Παγκόσμιο. Μου δίνει κίνητρο αυτό γιατί έχασα έναν μεγάλο αγώνα, αλλά θεωρώ πως θα με βοηθήσει στην προετοιμασία μου αυτό που έγινε», είπε η αθλήτρια του Μίτσελ Κριερ.

Η Στεφανίδη θα ταξιδέψει την Παρασκευή (1/9) στις ΗΠΑ για να ξεκινήσει την περίοδο διακοπών και ξεκούρασης κι έπειτα θα μπει και πάλι στο νέο κύκλο προετοιμασίας ενόψει των αγώνων της νέας απαιτητικής χρονιάς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς