16.9 C
Athens

«Ο Θανάσης θα επανεξεταστεί την Τετάρτη, δεδομένη η επιθυμία του να παίξει»

Ο συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη μίλησε για την αυριανή αντίπαλο της Εθνικής στο πιο κρίσιμο μέχρι τώρα ματς του Μουντομπάσκετ και τις πιθανότητες να αγωνιστεί ο Θανάσης Αντετοκούνμπο

Ένα ακόμα πρόβλημα προστέθηκε στα υπάρχοντα της… παθούσας Εθνικής ομάδας στο ματς με τις ΗΠΑ, όπου ο Θανάσης Αντετοκούνμπο υπέστη διάταση στον προσαγωγό και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία (30/8, 15:40, ΕΡΤ 1/NOVASPORTS START), που θα κρίνει ποια ομάδα θα προκριθεί στη φάση των «16», ο Στέφανος Τριαντάφυλλος μίλησε στους Έλληνες δημοσιογράφους για την κατάσταση του Αντετοκούνμπο και τις πιθανότητες να αγωνιστεί: «Όπως ξέρετε ο Θανάσης έχει ένα πρόβλημα στους προσαγωγούς. Θα επανεξεταστεί αύριο. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Είναι δεδομένη η επιθυμία του και η διάθεσή του να αγωνιστεί, αλλά ακόμη δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι».

Ο συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη ανέλυσε το παιχνίδι της Νέας Ζηλανδίας και τόνισε πως η ομάδα είναι έτοιμη για το ματς-τελικό: «Το τρίποντο είναι το ένα κομμάτι. Έχουν καλούς σουτέρ. Οι τέσσερις από τους πέντε σουτάρουν καλά. Πρέπει να ασχοληθούμε με το πόσο physical είναι, αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους και κατά τη γνώμη μας αυτό θα κρίνει και το αποτέλεσμα. Μπορούμε να ξεχωρίσουμε τον Ντιλέινι, στη θέση τέσσερα. Δεν είναι το παραδοσιακό που παίζει με μεγάλη άνεση και του δείχνει εμπιστοσύνη ο προπονητής του. Ξεχωρίζουν ακόμα τα τρία πόιντ γκαρντ και ο Λιάφα, ο οποίος είναι ένας πολύ καλός σουτέρ.

Δεν έχει καμία σχέση το χθεσινό παιχνίδι με το αυριανό. Εμείς ήρθαμε εδώ για να δώσουμε τελικούς. Το παιχνίδι με τις ΗΠΑ δεν ήταν τέτοιο. Πιστεύουμε ότι είμαστε έτοιμοι. Έχουμε επενδύσει σε αυτό από την πρώτη μέρα. Έχουμε την πεποίθηση πως αύριο, επειδή το ματς είναι ειδικών συνθηκών, είναι τελικός, όλοι θα δώσουν αυτό το έξτρα που απαιτείται».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς