16.1 C
Athens

Συνεχίζεται για 10η μέρα η μάχη με τις πυρκαγιές στον Έβρο

Για 10η μέρα συνεχίζεται η μάχη στα πύρινα μέτωπα του Έβρου. Οι αναζωπυρώσεις στις περιοχές της Λευκίμμης και της Αλεξανδρούπολης δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ οι φωτιές σε Δαδιά και Αλεξανδρούπολη τείνουν να ενωθούν δημιουργώντας μία μεγάλη περίμετρο που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Το χειρότερο σενάριο θα είναι η φωτιά να μπει στον μικρό πυρήνα της Δαδιάς, προς το Σουφλί. Αυτός είναι ο μεγάλος φόβος πλέον, καθώς σήμερα οι άνεμοι αλλάζουν -ενισχύονται και πάνε προς τα νότια- και πλέον το στοίχημα είναι να μην επεκταθεί η πυρκαγιά και σε εκείνο το σημείο.

Παράλληλα, συνεχίζει να προκαλεί το ενεργό μέτωπο από τη Δαδιά προς την Κοτρωνιά, όπου οι επίγειες δυνάμεις καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες να μην περάσει έναν δρόμο, καθώς αν συμβεί αυτό οι φλόγες θα μπουν στον Δρυμό.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, θα στηθεί μία μεγάλη επιχείρηση με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δημιουργούν μία γραμμή άμυνας ώστε να ανακοπεί η πορεία του μετώπου προκειμένου να μην περάσει στο μικρό πυρήνα της Δαδιάς και πρόσθεσε ότι μέχρι το πρωί οι δυνάμεις που επιχειρούν θα διανοίγουν αντιπυρικές ζώνες όπου είναι εφικτό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς