19.9 C
Athens

Από τον «χάλια Ολυμπιακό» στο στραπάτσο της ΑΕΚ: Οι 6 μέρες που εξευτέλισαν για ακόμα μια φορά την «αδέσμευτη δημοσιογραφία»

Μέσα σε μόλις έξι μέρες η «δημοσιογραφία του ξεροκόμματου» δέχτηκε αλλεπάλληλα χαστούκια από τη σκληρή πραγματικότητα - Από τη νίκη σαν ήττα του «χάλια Ολυμπιακού» κόντρα στον Πανσερραϊκό μέχρι το στραπάτσο της ΑΕΚ δεν πρόλαβε να συμπληρωθεί ούτε μια εβδομάδα...

Δεν περιμένατε τον Mythbuster για να διαπιστώσετε ότι η αθλητική – και όχι μόνο – δημοσιογραφία στην Ελλάδα νοσεί. Και πες εντάξει, το «μεροκάματο» υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια. Τότε όμως ήταν κανονικό μεροκάματο και αρκετά πλουσιοπάροχο σε κάποιες περιπτώσεις. Τώρα; Τώρα μιλάμε για ξεροκόμματο, σε σημείο που ακόμα και το περιβόητο δίπιτο σουβλάκι του Κετσπάγια φαντάζει πολυτέλεια.

Πιθανότατα αυτό ισχύει και για άλλους κλάδους, όμως εδώ είναι η φύση της δουλειάς τέτοια που δεν υπάρχει τρόπος να κρυφτείς αφού όλα είναι σε κοινή θέα. Οι καιροί δυσκόλεψαν, ο μόνος που πιστεύει ότι υπάρχει ευημερία είναι ο Μητσοτάκης, λογικό κι επόμενο ήταν τα στομάχια να αδειάζουν. Η αναγκαστική δίαιτα σε κάνει ευλύγιστο κι έτσι μπορείς πλέον να κάνεις κωλοτούμπες ακόμα πιο εύκολα.

Η πραγματικότητα είναι σκληρή και πολλές φορές δαγκώνει, όπως έλεγε και μια πολύ γνωστή ταινία με τον Μπεν Στίλερ και τον Ίθαν Χοκ. Κι έτσι μέσα σε μόλις μια βδομάδα δάγκωσε τους πονηρούληδες που έγραφαν για τα «χάλια του ΟΣΦΠ με τον Πανσερραϊκό», αναγκάζοντάς τους να ντυθούν «Μελισσανίδης» για ακόμα μια φορά. Όχι Δημήτρης, αλλά Ιωάννης.

Ο «χάλια Ολυμπιακός» νίκησε τον Πανσερραϊκό με 2-0 και έξι μέρες μετά η φοβερή και τρομερή ΑΕΚ έκλεψε τον βαθμό από τους Σερραίους. Το «έκλεψε» μπορείτε να το εκλάβετε κυριολεκτικώς ή μεταφορικώς, αφού Γκορτσίλας και Σιδηρόπουλος μόνο κεφαλιά στα δίχτυα δεν έκαναν για να καθαρίσουν την μπουγάδα.

Κανένα πρόβλημα όμως. Η ΑΕΚ ούτε χάλια ήταν, ούτε τίποτα. Μέχρι και που αδικήθηκε από τη διαιτησία όπως διαβάσαμε σε καθόλα αξιόπιστα και ανεξάρτητα ΜΜΕ. Έπαιξε μπαλάρα δηλαδή, αλλά δεν της βγήκε το γκολ. Ο Ολυμπιακός που είχε πάνω από 10 κλασικές ευκαιρίες χαμένες ήταν χάλια και προβληματικός. Τι κι αν νίκησε, καλοί μου φίλοι; Ήταν νίκη σαν ήττα, σύμφωνα με τα γραφόμενα αλλά και τα συμφραζόμενα του πάντα αντικειμενικού αθλητικού Τύπου.

«Ναι αλλά ο Ολυμπιακός έπαιζε με παίκτη παραπάνω σε ολόκληρο το ματς» έλεγαν κάποιοι, ανάμεσα σε αυτούς και ορισμένοι που ισχυρίζονται ότι είναι Ολυμπιακοί. Πράγματι, η ομάδα του Μαρτίνεθ έπαιξε με παίκτη παραπάνω. Τι μας λέει αυτό όμως και γιατί να είναι… απαξιωτικό;

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο λεπτό έβγαλε φάση για γκολ, η οποία ανακόπηκε επειδή ο Μπιέλ θα έμπαινε με την μπάλα στα δίχτυα. Εντάξει, ο γίγαντας Παπαδόπουλος ζορίστηκε πολύ μέχρι να αναγκαστεί από τον VAR να βγάλει την κόκκινη, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι παραλίγο να καθαρίσουν το ματς με τη σέντρα κιόλας.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα η ΑΕΚ είχε ήδη φάει μια κλασική – άχαστη – ευκαιρία και ένα γκολ στην αμέσως επόμενη φάση. Αν ο παίκτης του Πανσερραϊκού δεν έβλεπε την κόκκινη, το σκορ θα άνοιγε από νωρίς και θα είχαμε Τσουκαρίτσκι και Ατρόμητο, ίσως και παραπάνω. Το ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε με παίκτη παραπάνω από τόσο νωρίς ήταν το τίμημα που πλήρωσε ο αντίπαλος για να μη χάσει το ματς από τη σέντρα. Σιγά μην απολογηθούν κιόλας οι Πειραιώτες που πήραν αριθμητικό πλεονέκτημα αντί να σκοράρουν.

Η αναδρομική γκρίνια για τα λάθη που έγιναν δεν βοηθά εκείνους που προσπαθούν να τα διορθώσουν

Ο Πανσερραϊκός αναγκάστηκε από τον Ολυμπιακό να γίνει παθητικός και να περάσει 2-3 φορές τη μεσαία γραμμή. Σε μια από αυτές πήρε ένα κόρνερ που μετατράπηκε σε πέναλτι και όντως εκεί θα μπορούσε να δημιουργηθεί επιπλοκή. Το πέναλτι χάθηκε κι έτσι οι Ερυθρόλευκοι δεν χρειάστηκε να αγχωθούν παραπάνω στην προσπάθεια να ανατρέψουν το σκορ.

Ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση αυτή τη στιγμή μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Από τη μια έχουμε μια στρωμένη ομάδα που πήρε πρωτάθλημα και κύπελλο και από την άλλη ένα σύνολο που ακόμη προσθέτει κομβικούς παίκτες στο ρόστερ. Χώρια αυτούς που βρίσκονται μόλις λίγες μέρες στο Ρέντη και θα χρειαστούν χρόνο μέχρι να προσαρμοστούν.

Ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε τόσο καλά για δεύτερο σερί ματς είναι μάλλον αφύσικο, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα αλλά και το γεγονός πως ο Μαρτίνεθ αναγκάζεται να κάνει γενναίο ροτέισον από Πέμπτη σε Κυριακή. Αν πάντως η τωρινή εικόνα είναι ενδεικτική για το τι πρέπει να περιμένουμε στη συνέχεια, Γκορτσίλες, Παπαδόπουλοι, Σιδηρόπουλοι και λοιποί συγγενείς δύσκολα θα μπορέσουν να αποτρέψουν αυτό που έρχεται…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Αταμάν: Έχουμε πολλούς παίκτες με προσωπικότητα και σπουδαία ποιότητα, να δείξουμε μαχητικότητα στο Βελιγράδι

Ο Εργκίν Αταμάν περιμένει να δει μαχητικότητα και καλή εικόνα από τους παίκτες του στα δύο ματς με τη Μακάμπι στη Σερβία που μπορεί να κρίνουν τα πάντα για την πρόκριση στο Final-4 του Βερολίνου

Πέισερς – Μπακς 126-113: Η Ιντιάνα έκανε το 3-1 και έβαλε έξτρα πίεση στα «λαβωμένα» Ελάφια (vid)

Αντιμέτωπη με το φάσμα του πρόωρου αποκλεισμού από τα playoffs του NBA είναι η ομάδα του τραυματία Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς ο κακός... δαίμονας της Ιντιάνα απέχει μόλις μία νίκη από την πρόκριση στα ημιτελικά

Ιωαννίδης εκτός ορίων: Η χυδαία απάντηση σε οπαδό του ΠΑΟ που του είπε ότι δεν τιμά τη φανέλα! (vid)

Απίστευτη έκρηξη του Φώτη Ιωαννίδη μετά την ήττα-σοκ από τον Άρη, αφού έβρισε χυδαία οπαδό που του είπε ότι δεν τιμά τη φανέλα με το τριφύλλι κατά την αποχώρησή του από τη Λεωφόρο