16.1 C
Athens

ΟΦΗ – Άρης 3-2: Ο Νέιρα «σκότωσε» τους Κίτρινους στο φινάλε ενός τρομερού αγώνα (vid)

Από τη μια ο ήρωας Νέιρα και από την άλλη ο μοιραίος Χουτεσιώτης έγραψαν το φινάλε μιας εξαιρετικής αναμέτρησης στο Γεντί Κουλέ, με τον ΟΦΗ να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο τρίποντο κόντρα στους αδιόρθωτους Θεσσαλονικείς

Με γκολ του Νέιρα στις καθυστερήσεις ο ΟΦΗ πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με 3-2 στην πρεμιέρα του στη φετινή Super League κόντρα στον προβληματικό Άρη, που μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Ντιναμό Κιέβου δέχθηκε ένα ακόμη δυνατό αγωνιστικό χαστούκι με το… καλησπέρα στη σεζόν.

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΝΕΪΡΑ ΣΤΟ 90+1″

Σε ένα ματς με εξαιρετικό ρυθμό οι Κρητικοί… έκλεψαν το τρίποντο στο τέλος κι ενώ το μομέντουμ έδειχνε Άρη, με τους Θεσσαλονικείς να επιστρέφουν από το 2-0 του 37′ χάρη στα τέρματα των Μορόν και Φαμπιάνο.

Τελικώς έζησαν ένα… ναυάγιο στην πρεμιέρα τους στο Ηράκλειο με τη γκρίνια να ξεκινάει από τα μέσα Αυγούστου!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με εξαιρετικό ρυθμό και δύο καλές φάσεις εκατέρωθεν. Οι Κρητικοί είχαν την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη στην εστία του Χουτεσιώτη με τον Ντικό να προσπαθεί για την κεφάλια και την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ.

Στιγμές αργότερα και πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά ο Κάρλσον πάτησε στην περιοχή των Ασπρόμαυρων και επιχείρησε το πρώτο σουτ των Κιτρίνων με τον Μανδά να μην αιφνιδιάζεται από την κόντρα πάνω στον Τοράρινσον και να αντιδρά σωστά.

Ο ΟΦΗ ανέβασε τις γραμμές του μετά το 15′ και δικαιώθηκε άμεσα, όταν το βολέ του Μανδά βρήκε στον ύπνο την άμυνα του Άρη με τον Ντικό να γίνεται αποδέκτης, να χορεύει τον Φαμπιάνο και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Γκολ που έφερε την έκρηξη του σχεδόν κατάμεστου Γεντί Κουλέ. Πρώτη τελική στην εστία και γκολ για τους Κρητικούς.

 

Δύο λεπτά αργότερα (19′) οι Θεσσαλονικείς άγγιξαν την ισοφάριση, αλλά η κεφάλια του Πάλμα μετά την σέντρα ακριβείας του δραστήριου Μοντόγια κατέληξε πρώτα στο δοκάρι και μετά στο σώμα του Μανδά πριν περάσει την γραμμή τέρματος, σύμφωνα με τους διαιτητές στο VAR. Σπουδαία χαμένη ευκαιρία για την ομάδα του Τερζή.

Το παιχνίδι ήταν σχετικά ισορροπημένο από το 20′ μέχρι το 40′, διάστημα στο οποίο ο ΟΦΗ ήταν ελάχιστα πιο απειλητικός κυρίως χάρη στην ατομική ποιότητα των εξτρέμ του. Ντικό και Τοράρινσον έπαιρναν πάνω τους πολλές επιθετικές ενέργειες με τον πρώτο να βρίσκει δίχτυα στο 17′ και τον δεύτερο να σκοράρει στο ντεμπούτο του στη Super League 20 λεπτά μετά.

 

Ο Ισλανδός άσος πάτησε περιοχή από τα αριστερά μετά από φάση διαρκείας, πλάσαρε με τον Μοντόγια να χάνει το μαρκάρισμα του και κέρδισε τον Χουτεσιώτη για το 2-0 μέσα σε πανζουρλισμό.

Βέβαια, αυτή τη φορά ο Άρης αντέδρασε ξανά άμεσα βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα, σε αντίθεση με τη φάση του Πάλμα νωρίτερα στο ματς. Ο Κάρλσον πέρασε όμορφα κάθετα την μπάλα προς τον Μοντόγια, με τον Ισπανό να στρώνει στον επερχόμενο Μορόν που χρειάστηκε ένα κοντρόλ και ένα πλασέ από κοντά για να διαμορφώσει το 2-1, σκορ ημιχρόνου.

 

Στην επανάληψη, το ματς συνέχισε να έχει υψηλό τέμπο, με τον Άρη να πατάει καλύτερα και να ψάχνει την ισοφάριση.

Αφού ήρθε η προειδοποίηση με την εκτέλεση φάουλ του Πάλμα που βρήκε πάνω στο… τείχος του Μανδά, οι Κίτρινοι έφτασαν στο 2-2 μέσα από μια στημένη φάση και μετά από τετράλεπτο τσεκ στο VAR.

 

Δράστης ο Φαμπιάνο ξανά με κεφαλιά, με το VAR να μετράει κανονικά το τέρμα του Βραζιλιάνου στόπερ, που σίγησε προσωρινά το Γεντί Κουλέ.

Και λέμε προσωρινά διότι ο Νέιρα είχε αντίθετη άποψη και στις καθυστερήσεις του αγώνα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα μετά από μια εξαιρετική ομαδική ενέργεια της ομάδας του Νταμπράουσκας που μπήκε στο νέο πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΟΦΗ – ΑΡΗΣ 2-2

Γήπεδο: Γεντί Κουλέ

Διαιτητής: Μανούχος

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μανδάς, Καρώ, Λαμπρόπουλος, Βούρος, Λάρσον, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Μπάκιτς, Τοράλ (61′ Μοσκέρα), Ντίκο.

ΑΡΗΣ (Τερζής): Χουτεσιώτης , Φεράρι, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ζουλ (46′ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Κάρλσον (79′ Τζούρασεκ), Πάλμα, Ρουπ (79΄Σαμόρα), Μορόν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς