14.8 C
Athens

Η FIBA έριξε πέντε θέσεις την Εθνική Ελλάδας στα power rankings

Πέντε θέσεις έχασε η Εθνική Ελλάδας στα power Rankings της FIBA, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να βρίσκεται πια στη 14η από την 9η θέση που ήταν.

Τα ανανεωμένα Fiba power rankings λίγες μέρες πριν την έναρξη του MundoBasket έφεραν υποχώρηση πέντε θέσεων για την εθνική μας ομάδας.

Ρόλο έπαιξαν οι ήττες στα φιλικά από Σερβία και Ιταλία, αλλά κυρίως η είδηση πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα δώσει το «παρών» στη μεγάλη διοργάνωση. Ειδική αναφορά στο σχετικό κείμενο της FIBA για την εθνική γίνεται και στον Τόμας Γουόκαπ.

«Σίγουρα, ο Τόμας Γουόκαπ φαίνεται καλός για την Ελλάδα. Σίγουρα, είναι ακόμα μια σκληρή ομάδα, αλλά θα είναι μια δύσκολη μάχη για αυτούς από εδώ και στο εξής, από τώρα που είναι επίσημο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023», αναφέρει το σχετικό κείμενο.

Στην 1η θέση παρέμειναν οι ΗΠΑ, ενώ από πίσω της ακολουθούν οι Γαλλία, Αυστραλία, Σλοβενία και Γερμανία στην πρώτη πεντάδα. Τέσσερις θέσεις έχασε η εθνική Ισπανίας που πλέον βρίσκεται στην 6η, με τη FIBA να εξηγεί στο σχετικό κείμενο πως ο μόνος λόγος είναι η απουσία του Ρίκι Ρούμπιο, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση για να ασχοληθεί με την ψυχική του υγεία.

«Ο μόνος λόγος για την πτώση στην κατάταξη Power Rankings είναι το γεγονός ότι ο MVP του Παγκόσμιου Κυπέλλου Μπάσκετ του 2019 δεν είναι πλέον στην ομάδα.

Αλλά ποιος νοιάζεται για τα Power Rankings σε μια στιγμή όπως αυτή; Ο Ρίκι Ρούμπιο έχει σταματήσει την καριέρα του για να επικεντρωθεί στην ψυχική υγεία και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο, όλη την ώρα, γιατί είναι πραγματικά ένας από τους καλύτερους παίκτες σε κάθε είδους διοργάνωση της FIBA», αναφέρει η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς