20.8 C
Athens

Κοινή δήλωση Μπακογιάννη – Δημάρχου Ζάγκρεμπ: Η βία δεν έχει εθνικότητα, Αθήνα και Ζάγκρεμπ διατηρούν σχέσεις φιλίας

Μήνυμα κατά της βίας έστειλαν με κοινή τους δήλωση ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο ομόλογος του στο Ζάγκρεμπ, Τόμισλαβ Τομάσεβιτς.

Η χώρα έχει συγκλονιστεί από τη δολοφονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, στα επεισόδια που έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφια μετά από επίθεση των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι βρέθηκαν στην Ελλάδα παρά την απαγόρευση που υπήρχε.

Νέα Φιλαδέλφεια: Η αιματηρή επίθεση, τα λάθη, οι παραλείψεις και οι ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Κώστας Μπακογιάννης πραγματοποίησε κοινή δήλωση με τον Δήμαρχο του Ζάγκρεμπ, Τόμισλαβ Τομάσεβιτς, στην οποία καταδίκασαν τα όσα έγιναν και τόνισαν πως Αθήνα και Ζάγκρεμπ διατηρούν σχέσεις φιλίας.

Αναλυτικά η κοινή δήλωση: «Η τυφλή βία και το αίμα δεν έχουν καμία θέση στα γήπεδα, στις πόλεις, στην κοινωνία μας. Καταδικάζουμε απερίφραστα το στυγερό έγκλημα που οδήγησε στην απώλεια της ζωής ενός νέου ανθρώπου και τα θλιβερά επεισόδια των χούλιγκαν που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή αθώων πολιτών και μικρών παιδιών.

Η βία δεν έχει εθνικότητα. Η μόνη πατρίδα της είναι το μίσος. Ελπίζουμε ότι οι δράστες θα βρεθούν το συντομότερο και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά, έτσι ώστε να μη ζήσουμε ποτέ ξανά τέτοια τραγικά γεγονότα. Αυτές τις στιγμές, τα λόγια είναι φτωχά. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.

Η Αθήνα και το Ζάγκρεμπ διατηρούν σχέση φιλίας, την οποία ως δήμαρχοι δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο. Η συνεργασία μας δεν πρόκειται να υπονομευθεί από μεμονωμένα περιστατικά βίας».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς