19.9 C
Athens

Γιοβάνοβιτς: Δύσκολες ώρες για όλους μας, η αλλαγή προπονητή κάνει πιο δυνατή τη Μαρσέιγ από πέρυσι

Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη εξέφρασε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το ματς με τη Μαρσέιγ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο ζει ακόμη μία μαύρη μέρα και θρηνεί τον θάνατο ακόμη ενός άτυχου ανθρώπου, αφού τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφια είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε τις δηλώσεις του εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του και ανέφερε πως οι ώρες είναι δύσκολες για όλους.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι στάθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν αλλά και στη δυναμική του αντιπάλου.

Αναλυτικά:

«Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη. Ενός παιδιού που κατέληξε μετά τα χθεσινά επεισόδια. Έπρεπε αυτές οι δύο μέρες να ήταν δύο όμορφες μέρες στην Αθήνα με τις ομάδες μας να προσπαθήσουν να παλεύουν για την πρόκριση στο Champions League και όμως σημαδεύτηκαν από τα επεισόδια και από το θάνατο ενός παιδιού.

Είναι δύσκολες ώρες όπως καταλαβαίνετε και εσείς για όλους μας και αυτή η συνέντευξη Τύπου δεν είναι στις καλύτερες δυνατές συνθήκες που θα μπορούσε να γίνει».

Για το αν θα ήταν ευχαριστημένος αν ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί και πάει στους ομίλους του Europa League:

«Σίγουρα θα ήμασταν ικανοποιημένοι. Ήταν από τους στόχους μας εξ’ αρχής. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα κάνουμε τα πάντα για να προσπαθήσουμε να περάσουμε την Μαρσέιγ».

Για την τακτική στο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ λόγω της δυσκολίας του αντιπάλου:

«Σαν ομάδα δεν έχουμε σκοπό να αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού. Θα παίξουμε ακριβώς με το ίδιο στυλ. Φυσικά ξέρουμε πως παίζουμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, που μπορεί να μας αναγκάσει να αλλάξουμε κάποια πράγματα μέσα στο παιχνίδι. Όμως εμείς θα πάμε με το ίδιο στυλ».

Για τις ομοιότητες που έχει με το νοκ άουτ παιχνίδι με την Λιόν όταν ήταν στο ΑΠΟΕΛ:

«Δεν νομίζω πως έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση. Η αλήθεια είναι πως η Μαρσείγ παίζει σε καλύτερο πρωτάθλημα από μας και έχει περισσότερες ευρωπαϊκές εμπειρίες. Έχει τον σεβασμό μας. Αλλά κι εμείς σαν ομάδα έχουμε μία ελπίδα κι ένα όνειρο να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Για το αν η ισοπαλία θεωρεί πως είναι ένα καλό αποτέλεσμα λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου:

«Δεν μπορούμε να σκεφτούμε για το αποτέλεσμα. Εκτός από τη νίκη, όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα θα είναι δύσκολο για μας. Πρέπει να παίξουμε δύο ματς σε πολύ υψηλό επίπεδο. Σίγουρα δεν μπορούμε να σκεφτούμε πως μία ισοπαλία θα ήταν καλή αύριο.

Για το πως αξιολογεί τη Μαρσέιγ:

«Είναι μία ομάδα που παρακολουθώ έτσι κι αλλιώς, όχι μόνο επειδή την έχουμε αντίπαλο τώρα. Φέτος με την αλλαγή προπονητή και τις νέες προσθήκες παικτών πιστεύω είναι πιο ισχυρή από πέρυσι. Είναι μία ομάδα που έχει υψηλούς στόχους σε Γαλλία και Ευρώπη. Είναι όμως στον δρόμο κι εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι από κοίνους».

Για το κλειδί της αντιμετώπισης του διδύμου του διδύμου Εντιαγέ-Ομπαμεγιάνγκ:

«Δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές. Έχει κι άλλους σημαντικούς παίκτες. Δεν θα αφιερώσω άλλο χρόνο για να μιλήσω για τα καλά της Μαρσέιγ, αλλά για εμάς. Πρέπει να είμαστε οργανωμένοι, να ζητάμε να παίξουμε με την μπάλα, αλλά ταυτόχρονα προσεκτικοί στα διαστήματα που θα έχει εκείνη τη μπάλα. Είναι σημαντικό όταν έχουμε την μπάλα εμείς να κάνουμε το παιχνίδι που μας ταιριάζει»

Για το αν είναι πιο άνετοι λόγω της εξασφαλισμένης συμμετοχής στους ομίλους του Europa League:

«Μπορούμε να χάσουμε αρκετά, παρ’ ότι εχουμε εξασφαλισμένους τους ομίλους του Europa League. Θέλουμε όλοι να πάμε στο Champions League. Δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ άνετοι όταν έχουμε απέναντί μας μία ομάδα σαν την Μαρσέιγ. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι αύριο. Ίσως πρέπει να κάνουμε την μεγαλύτερη προσπάθεια από κάθε άλλη φορά από τότε που είμαι εγώ εδώ. Να είμαστε ανταγωνιστικοί για να μπορούμε να ελπίζουμε πως θα είμαστε στην επόμενη φάση».

Τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Παλάσιος, που με τη σειρά του μίλησε για τα τραγικά γεγονότα στη Νέα Φιλάδελφια.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το ότι η Μαρσέιγ είναι ακλόνητο φαβορί:

«Πρόκειται για ένα σημαντικό παιχνίδι για μας κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα. Έχουμε δει αρκετά βίντεο για την ομάδα αυτή. Θα κοιτάξουμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή και να κάνουμε ότι μπορούμε για τη νίκη».

Για την ελευθερία που δίνει το γεγονός πως η ομάδα έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της συνέχεια:

«Νομίζουμε πως έχουμε μία ικανή που μπορεί να παίξει με τον οποιοδήποτε. Βεβαίως θα κυνηγήσουμε τις διακρίσεις και τους ομίλους του Champions League και ο στόχος μας είναι να τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή διάκριση».

Για τον χαμό του οπαδού της ΑΕΚ:

«Δυστυχώς είναι απογοητευτικό και θλιβερό αυτό που συνέβη. Δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα αυτά. Κουράγιο στην ΑΕΚ και την οικογένεια του θύματος».

Για το τι γνωρίζει από τη Μαρσέιγ:

«Είδαμε διάφορα βίντεο. Γνωρίζω αρκετούς παίκτες. Η Μαρσέιγ διαθέτει πολύ καλούς παίκτες. Όμως δεν πρέπει να ξεχνούν πως θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκού και εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε το καλύτερο για μας».

Για τη Λεωφόρο και την καυτή ατμόσφαιρα που επικρατεί συνήθως:

«Ο φίλαθλοί μας δεν μας εγκαταλείπουν ποτέ. Αποτελούν μεγάλο πλεονέκτημα για μας, είναι η δύναμή μας. Θα προσπαθήσουμε να του δώσουμε την μεγαλύτερη δυνατή χαρά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς