23.2 C
Athens

Η ειδική αποστολή του Κίνι στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Ολυμπιακού

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ετοιμάζει τον Κίνι για το αριστερό άκρο της άμυνας και ο Ισπανός αμυντικός καλείται στο επίσημο ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα να υπηρετήσει έναν ρόλο που του είναι γνωστός

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς για την πρώτη επίσημη αναμέτρηση της σεζόν απέναντι στην Γκενκ και πέρα από μια νίκη που θα του δώσει αέρα πρόκρισης, θέλει να δώσει το σύνθημα για την εκκίνηση της χρονιάς μπροστά στον κόσμο του που σπεύδει να προμηθευτεί εισιτήρια για την αναμέτρηση.

Οι Βέλγοι μπορεί να έχουν κάνει ένα κακό ξεκίνημα στη σεζόν αλλά δεν παύουν να διαθέτουν μια ομάδα που έχει πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές με πιο επικίνδυνο (αλλά και ακριβό) τον Μάικ Τρεζόρ που μαζί με τον Τζόσεφ Πέιντσιλ μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού από τα άκρα με την ταχύτητά τους.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προετοιμάζεται για την αναμέτρηση έχοντας ήδη δει τι πρέπει να προσέξει και προετοιμάζει για το αριστερό άκρο της άμυνας σε έναν… ειδικό ρόλο τον Κίνι που είναι το φαβορί για να ξεκινήσει ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει αποκτηθεί ακόμα ο αριστερός μπακ, ο οποίος θα καλύψει το κενό του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ.

Για τον Ισπανό πολυθεσίτη αμυντικό θα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή αυτή της Πέμπτης: όχι, δεν θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο αριστερό άκρο της άμυνας. Το έχει ξανακάνει 51 φορές στην καριέρα του σε επίσημα παιχνίδια και στον Ολυμπιακό δοκιμάστηκε σε αυτόν τον ρόλο και στο επιτυχημένο τεστ με τη Ρέιντζερς όπου προσπάθησε να βοηθήσει επιθετικά.

«Στην αρχή έπαιζα μόνο στα δεξιά αλλά μπορώ να παίξω και στα αριστερά. Δεν έχω κάποια αντίρρηση ή αγαπημένη θέση. Μπορώ να αποδώσω και στις δύο θέσεις και ακόμα και αν δεν παίζω, θα στηρίζω τους συμπαίκτες μου από τον πάγκο», είχε πει ο Ισπανός αμέσως μετά το νικηφόρο φιλικό του Ολυμπιακού κόντρα στη Ρέιντζερς, όπου απέδωσε εξαιρετικά με περίσσεια συγκέντρωση.

Η λογική πάντως λέει πως ο 33χρονος δεν αναμένεται να πάρει πρωτοβουλίες αλλά στο πλευρό των στόπερ θα προσπαθήσει να κρατήσει τη θέση του και να μην αφήσει κανέναν από τους δύο εξτρέμ (οι οποίοι κατά τη διάρκεια των αγώνων της Γκενκ αλλάζουν αρκετές φορές πλευρές) να δημιουργήσουν πρόβλημα από τη δεξιά τους πλευρά.

Με τον Ροντινέι να είναι φύσει πολύ επιθετικό μπακ και να επιχειρεί αρκετά ανεβάσματα, ο Κίνι θα φροντίσει να μείνει πίσω και να κλείσει σε ρόλο τρίτου αμυντικού. Άλλωστε, οι Ερυθρόλευκοι δεν θα κοιτάξουν να πάρουν πολλά ρίσκα, ούτε να αφήσουν χώρους και στα δύο άκρα, ανεβάζοντας έτσι μόνο τον έναν μπακ.

Κι αν ο Κίνι έχει δώσει αρκετά παιχνίδια στην πατρίδα του (αρκετά με μεγάλη βαθμολογική σημασία) ως αριστερός μπακ, στον Ολυμπιακό το επίσημο ντεμπούτο του θα γίνει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (πρώτη συμμετοχή για εκείνον σε αυτό το επίπεδο) με στόχο να περιορίσει ένα από τα πολύ δυνατά χαρτιά της Γκενκ.

Το πώς θα κυλήσει η αναμέτρηση θα περιμένουμε να το δούμε σε λίγα 24ωρα, ο Κίνι πάντως καλείται με το… καλησπέρα να γίνει άνθρωπος με ξεκάθαρη αποστολή απέναντι σε μια ομάδα που βασίζεται μονάχα στην ατομική της ποιότητα και ακόμα ψάχνεται…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς