16.1 C
Athens

Ποιος είπε ότι η εθνική δεν έχει σουτέρ;

Ο Μιχάλης Λούντζης δεν ήρθε από το πουθενά: Δούλεψε σκληρά, εξελίχθηκε στο πλάι του Μπαρτζώκα και είναι έτοιμος για τη μεγάλη ευθύνη με τη γαλανόλευκη στο φετινό Mundobasket

4 Αυγούστου του 2023. Ο Μιχάλης Λούντζης γιόρτασε τα 24α γενέθλιά του στο παρκέ με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας, δείχνοντας ξανά ότι είναι έτοιμος για ένα μεγάλο τουρνουά με τη γαλανόλευκη στο επερχόμενο Mundobasket.

Ελλάδα – Σλοβενία 88-77: Γαλανόλευκη θύελλα στη βραδιά του Νίκου Γκάλη, ρεκόρ καριέρας για Λούντζη (vid)

Ο Λούντζης δεν ήρθε από το πουθενά. Καθόλη τη διάρκεια της σεζόν ήταν σταθερά καλός κι ανεβασμένος με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ως υπολογίσιμη μονάδα ενός γεμάτου ερυθρόλευκου ρόστερ.

 

Ο Μπαρτζώκας τον πίστεψε από την αρχή, τον βελτίωσε σε πολλούς τομείς, τού έδωσε ευθύνες και την μπάλα στα χέρια. Όχι μόνο στην Basket League αλλά και σε ματς υψηλού επιπέδου στη Euroleague, όπως αυτό κόντρα στη Ρεάλ προ 7 μηνών.

Ένας παίκτης που σκύβει το κεφάλι μόνο για δουλειά και το σηκώνει για να σκοράρει.

Πλέον, όπως απέδειξε και χθες κόντρα στη Σλοβενία, το κάνει με μια συνέπεια και ωριμότητα που έχει πείσει τον Ιτούδη ότι μπορεί να μεταμορφωθεί στον σουτέρ που εδώ και τόσες διοργανώσεις έχει ανάγκη η επίσημη αγαπημένη. Ο Ντόρσεϊ ήταν παρών πέρυσι στο Βερολίνο αλλά στο κρίσιμο νοκ άουτ με τη Γερμανία, δεν ήταν ο καλός του εαυτός.

Ο Λούντζης το αξίζει, το έχει κερδίσει και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το εξελίξει κι άλλο. Έμαθε από τον Πειραιά να μην φοβάται να πάρει την ευθύνη και το κάνεις με το δικό του στυλ. Μέχρι τέλους.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς