24 C
Athens

Φέγενορντ – Αϊντχόφεν 0-1: Η PSV κατέκτησε για 3η σερί χρονιά το Super Cup με την υπογραφή του νεοαποκτηθέντα Λανγκ

Την κατάκτηση του Johan Cruyff Shield πανηγυρίζει για 14η φορά και 3η διαδοχική στην ιστορία της η Αϊντχόφεν που επικράτησε με 0-1 της Φέγενορντ στο Ντε Κάιπ, στο πρώτο επίσημο ματς των δύο ομάδων.

Η PSV κράτησε στα 4 τρόπαια μόλις τη Φέγενορντ και επιβεβαίωσε πως είναι η απόλυτη κυρίαρχος στην Ολλανδία στις μάχες για το Super Cup.

Η αναμέτρηση είχε εκατέρωθεν ευκαιρίες αλλά οι πιο κλασικές ανήκαν στην ομάδα του Πέτερ Μπος. Ο Ολλανδός προπονητής έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο της PSV και πανηγύρισε τον δεύτερο τίτλο της 23ετής καριέρας του ως προπονητής.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 80ό λεπτό, με τον Σαϊμπαρί να γυρίζει από τα δεξιά παράλληλα για τον Νόα Λανγκ κι εκείνος στο ντεμπούτο του (αποκτήθηκε αντί 12.500.000 ευρώ από την Μπριζ) σκόραρε από κοντά και χάρισε το τρόπαιο στη νέα του ομάδα.

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Μπίλοου, Πέντερσεν (83′ Φαν ντεν Μπελτ), Γκερτρούιντα, Χάντσκο, Χάρτμαν (73′ Μάρκος Λόπες), Βάιφερ, Ζερουκί, Παϊσάο (72′ Ντιλροσούν), Τζάχανμπακς, Στενγκς (62′ Τίμπερ), Χιμένες (62′ Μίντε)

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Μπενίτες, Τέζε, Ραμάλιο, Μποσκάγλι, Φαν Άανχολτ, Φέρμαν, Μπαμπάντι (73′ Σαϊμπαρί), Σανγκαρέ, Λανγκ (87′ Φερτέσεν), Μπακαγιόκο (86′ Ελ Γκαζί), Ντε Γιονγκ (73′ Πέπι)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς