17.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Αλεξανδρόπουλος «δένει» ιδανικά με τα χαρακτηριστικά του Χουάνγκ

Ένας box-to-box μέσος που έχει το πακέτο... Μαρτίνεθ και μπορεί να χτίσει ένα δυνατό δίδυμο με τον Ίνμπομ Χουάνγκ στο ερυθρόλευκο κέντρο: Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος έρχεται με φόρα από τη Λισαβόνα για να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος είναι κι επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού από το απόγευμα της Πέμπτης (3/8), επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά από τρία χρόνια.

Αυτή τη φορά, θα αγωνίζεται στη χώρα μας με τα ερυθρόλευκα αντί τα πράσινα του Παναθηναϊκού δηλώνοντας περήφανος κι ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία, αλλά και την αγάπη που δέχθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Αλεξανδρόπουλος: Να ανταποδώσω στο γήπεδο την αγάπη του κόσμου του Ολυμπιακού

Ο Έλληνας διεθνής μέσος ήρθε στον Πειραιά με έναν ξεκάθαρο σκοπό.

Να κερδίσει φανέλα βασικού στα πλάνα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο οποίος συναίνεσε για την απόκτηση του δίνοντας του την ευκαιρία να βρει ξανά τον καλό του εαυτό.

Στη Λισαβόνα με τη φανέλα της Σπόρτινγκ ξεκίνησε δυνατά. Κέρδισε μέχρι και θέση βασικού στο υψηλότατο επίπεδο του Champions League, έπαιξε με αγωνιστικό θράσος και διακρίθηκε για την ψυχραιμία πάρα το νεαρό της ηλικίας του και την εξαιρετική αντίληψη χώρου που έχει. Έξτρα συν τα καλά του πόδια, οι εξαιρετικές κάθετες πάσες και το καλό του μάτι στις μακρινές μεταβιβάσεις.

 

Χαρακτηριστικά που ταιριάζουν απόλυτα με αυτά του Ίνμπομ Χουάνγκ, ενός παίκτη που χρειάζεται δίπλα του ένα ακόμη τρεχαντήρι με ποιοτικό στυλ παιχνιδιού ώστε να είναι ακόμα πιο δημιουργικός και φρέσκος στον αγωνιστικό χώρο.

Με λίγα λόγια, να μην τρέχει για 2-3.

Ο Αλεξανδρόπουλος έχει αυτό το πακέτο, γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα και ταιριάζει επίσης με τη φιλοσοφία Μαρτίνεθ.

 

Χαφ με ταχύτητα, κίνηση χωρίς την μπάλα και γρήγορη σκέψη. Η μακρινή μπαλιά του και η δυνατότητα να σουτάρει από μακριά, στοιχεία απαραίτητα για τον φετινό Ολυμπιακό.

 

Ας τον δούμε, όμως, και στο χορτάρι, αφού προέρχεται από μεγάλο διάστημα που δεν έχει συνηθίσει στο Τετάρτη – Κυριακή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς