18.7 C
Athens

Άρης – Αραράτ 1-0: Κίτρινη πρόκριση με ιδρώτα και τη σφραγίδα του Φαμπιάνο (vid)

Ο Άρης τα... χρειάστηκε κόντρα στην Αραράτ αλλά κατάφερε να πετύχει το αυτονόητο και τον μίνιμουμ ευρωπαϊκό στόχο της φετινής σεζόν: πρόκριση στον τρίτο προκριματικό του Conference League εκεί όπου τον περιμένει η Ντιναμό Κιέβου του Μιρτσέα Λουτσέσκου

Ο Άρης τα… χρειάστηκε κόντρα στην Αραράτ αλλά κατάφερε να πετύχει το αυτονόητο (1-0) και τον μίνιμουμ ευρωπαϊκό στόχο της φετινής σεζόν: πρόκριση στον τρίτο προκριματικό του Conference League εκεί όπου τον περιμένει η Ντιναμό Κιέβου του Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Οι Κίτρινοι ήταν ανώτεροι, είχαν την αύρα του κατάμεστου Βικελίδης άλλα γκολ δεν έβρισκαν για 80 λεπτά. Τελικώς, η λύση ήρθε από έναν στόπερ και μετά από στημένη μπάλα. Ο Πάλμα έκανε μια γλυκιά σέντρα στο πίσω δοκάρι, ο Φαμπιάνο μπήκε σφήνα ανάμεσα στους αμυντικούς της Αραράτ και με κεφάλια που θύμισε στράικερ πέτυχε το γκολ πρόκρισης για τους Θεσσαλονικείς.

Η ομάδα του Τερζή τα βρήκε σκούρα στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, είχε ενέργεια αλλά όχι και αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι της, με τον Μορόν να ξεκινάει για πρώτη φορά βασικός και να είναι κινητικός και μέσα στις φάσεις. Έψαξε και το γκολ με κεφαλιά αλλά του είπε «όχι» ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Οι Αρμένιοι απειλούσαν κυρίως με αντεπιθέσεις, ο Γένε ήταν ο κινητήριος μοχλός τους στην επίθεση, αλλά έπεσαν πάνω στον Κουέστα στη μία περίπτωση και στην δεύτερη ο Αφρικανός άσος σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτυών. Στον επόμενο γύρο ο Άρης θα έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο απέναντι στην πολύπειρη ουκρανική ομάδα, την οποία προπονεί ο πατέρας του Ραζβάν Λουτσέσκου σε ένα ενδιαφέρον ματσάρισμα.

Την επόμενη Πέμπτη (10/8) το πρώτο παιχνίδι του Άρη με την Ντιναμό Κιέβου στη Θεσσαλονίκη, με ρεβάνς να διεξάγεται στο Βουκουρέστι στις 17 του μηνός.

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν το ματς με τρεις αλλαγές σε σύγκριση με το παιχνίδι στο Γερεβάν, είχαν τον Κάρλσον εκτός με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής και τον Μενέντες που τον αντικατέστησε να μην πείθει με την εμφάνιση του. Στην άμυνα ο Οντουμπάτζιο ήταν αρκετά βελτιωμένος ως λύση ανάγκης στα στόπερ, με τους Φεράρι και Εμπακατά στα δύο άκρα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας αλλά μέχρι εκεί. Ο Πάλμα προσπάθησε ξανά να τα κάνει όλα μόνος του, το κέντρο δεν έδωσε λύσεις και ο Τερζής έψαχνε λύσεις στην σπαζοκεφαλιά πρόκρισης, τη στιγμή που οι Αρμένιοι ήταν επικίνδυνοι στην κόντρα.

Στην επανάληψη, Ζουλς, Σαβέριο και Πάβιτσιτς έδωσαν άλλον αέρα στον κίτρινο άξονα και τη δεξιά πτέρυγα, με αποτέλεσμα ο Άρης να ψάξει με μεγαλύτερο ζήλο το γκολ πρόκρισης, που τελικά ήρθε με έναν όχι και τόσο απρόσμενο ήρωα, αν αναλογιστεί κανείς τα πολύτιμα γκολ του Φαμπιάνο και στις δύο προηγούμενες σεζόν του στο Χαριλάου.

Οι Κίτρινοι έκαναν έστω και με άγχος τη δουλειά, ωστόσο είναι προφανές ότι πρέπει να βελτιώσουν πολλά αν θέλουν να έχουν ελπίδες κόντρα στην πιο έτοιμη και ποιοτική Ντιναμό Κιέβου, με φόντο την πρόκριση στα playoffs και τον μεγάλο στόχο της επιστροφής σε ευρωπαϊκό όμιλο μετά από 12 χρόνια.

ΑΡΗΣ – ΑΡΑΡΑΤ 1-0 [Συνολικό σκορ: 2-1]

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Σκόρερ: 80′ Φαμπιάνο

Διαιτητής: Φάμπρι (ΙΤΑ)

Κίτρινες: Οντουμπάτζο / Μουραντιάν, Σεΐντ, Έζα

ΑΡΗΣ (Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Τζούρασεκ (61′ Ζουλς), Νταρίντα, Ρουπ (61′ Πάβιτσιτς), Μενέντες (46′ Σαβέριο), Πάλμα (89′ Ματαρίτα), Μορόν (86′ Χριστοδουλόπουλος)

ΑΡΑΡΑΤ (Μινισιάν): Ερμάκοφ, Γκριγκοριάν (72′ Τερτεριάν), Σεΐντ, Μπουένο, Αλεμάο (87′ Χακομπιάν), Καστανέιρα (64′ Τέρα), Ομπιέρο (89′ Αμπαρτσουμιάν), Μουραντιάν, Γένε, Σερομπιάν (64′ Αβανεσιάν), Έζα

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς