16.2 C
Athens

Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για τον Ελ Κααμπί, αλλά δεν είναι η μοναδική του επιλογή

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν το προβάδισμα για την υπογραφή του Μαροκινού στράικερ, αλλά και μια σειρά από σοβαρούς λόγους για να θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους

Ο Ολυμπιακός είναι ιδιαίτερα ενεργός τελευταία στο μεταγραφικό πλαίσιο και μετά τη συμφωνία με Πορόσο και Αλεξανδρόπουλο, θέλει να κλείσει άμεσα και τον φάκελο του φορ, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να αποτελεί την πρώτη αλλά όχι και μοναδική επιλογή του.

Ο 30χρονος Μαροκινός στράικερ κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά μετά τη σύντομη θητεία του στην Αλ Σαντ του Κατάρ κι έχει χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε… Ελ Αραμπί, ένα πακέτο που κέρδισε τον Κορδόν ώστε να προχωρήσει τις επαφές μαζί του.

Ο παίκτης, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο εξωτερικό, έχει πρόταση και από την Σταντάρ Λιέγης αλλά επί της παρούσης δείχνει να προτιμά την προοπτική των Πειραιωτών κυρίως για το πρεστίζ της συμμετοχής στην Ευρώπη μέσω του Europa League.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε συνεχή επαφή με την πλευρά του παίκτη και θέλει να τελειώσει τη μεταγραφή μέσα στις επόμενες ώρες, ώστε να προλάβει να δηλώσει επισήμως (σήμερα Παρασκευή γίνεται γνωστή η λίστα για τα ευρωπαϊκά ματς με Γκενκ) ή μέσω παραθύρου (την ερχόμενη Τρίτη) τον Μαροκινό στράικερ στην ευρωπαϊκή του λίστα.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν τον πρώτο λόγο και μέσα στην ημέρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την απόκτησή του. Σαφώς υπάρχουν κι άλλες επιλογές από το πάνω ράφι που εξετάζονται για να παρθεί η σωστή απόφαση, αλλά ο Ελ Κααμπί βρίσκεται σε περίοπτη θέση για μια σειρά από λόγους.

Παίκτης με παραγωγικές σεζόν τα τελευταία χρόνια, σε καλή ηλικία, στον Πειραιά θεωρούν ότι θα προσαρμοστεί γρήγορα στην ομάδα με τη βοήθεια του Ελ Αραμπί και επιθετικός που αρέσκεται να βγαίνει από το κουτί και να κάνει παιχνίδι.

Τέτοιου στυλ στράικερ ψάχνει ο Μαρτίνεθ, που σίγουρα έχει συναινέσει για την ολοκλήρωση και της συγκεκριμένης μεταγραφής.

 Το who is who του Ελ Κααμπί

Το 2017 η Καζαμπλάνκα τον παραχώρησε στην Μπερκάν και έναν χρόνο αργότερα εκείνη τον πούλησε αντί 6.000.000 ευρώ στη Hebei China Fortune. Εκεί έπαιξε για έναν χρόνο και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στη Wydad της πατρίδας του για έξι μήνες.

Η επιστροφή του στην Κίνα αποδείχθηκε ξανά σύντομη καθώς μετά από περίπου 11 μήνες έμεινε ελεύθερος κι επέστρεψε στη Wydad. Το καλοκαίρι του 2021 τον απέκτησε η Χατάισπορ στην οποία έμεινε μέχρι τον φονικό σεισμό. Από τον Μάρτιο ως τον Ιούλιο βρέθηκε στην Αλ Σαντ του Κατάρ και έκτοτε είναι ελεύθερος στην αγορά.

Στην καριέρα του μετρά 94 γκολ και 18 ασίστ σε 182 συμμετοχές ενώ στον τελευταίο σταθμό της καριέρας του είχε 13 συμμετοχές με 6 γκολ και 1 ασίστ.

Ο 30χρονος (1,82μ.) φορ είναι διεθνής με την εθνική ομάδα του Μαρόκου με την οποία μετρά 20 γκολ σε 36 συμμετοχές.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς