22.7 C
Athens

Εθνική: Οι 55 πόντοι απο παίκτες του Ολυμπιακού, τα πρώιμα συμπεράσματα και ο… χαμαιλέοντας Γουόκαπ

Η γαλανόλευκη άφησε θετικές εντυπώσεις στο πρώτο της τεστ ενόψει Mundobasket χάρη στην σταθερή αξία του Γουόκαπ, το πάθος του αρχηγού Παπανικολάου και τις στιγμές μαγείας του Θ. Αντετοκούνμπο

Η εθνική Ελλάδας πήρε θετικό βαθμό στο δυνατό πρώτο φιλικό τεστ στα πλαίσια της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από αυτό που την ακολούθησε στο περσινό Eurobasket.

Η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο έπαιξε φυσικά τον ρόλο της, αλλά τη μεγάλη διαφορά την έκανε ο πλέι μέικερ.

Ο Τόμας Γουόκαπ πραγματοποίησε ένα ονειρικό ντεμπούτο με την γαλανόλευκη φανέλα, ήταν… αυτός που ξέρουμε από τον Ολυμπιακό σε άμυνα και επίθεση κι έδειξε σαν να είναι εδώ και χρόνια μέλος της επίσημης αγαπημένης. Άντε να πείσεις κάποιον Σλοβένο μετά ότι δεν έχει ούτε δύο εβδομάδες με την υπόλοιπη αποστολή.

Σλοβενία – Ελλάδα 91-98: Η ορεξάτη εθνική λύγισε τον Ντόντσιτς με σούπερ δίδυμο Γουόκαπ και Παπανικολάου (vid)

Ο Τεξανός από τον Πειραιά έκανε τα πάντα στο παρκέ, έδειξε μια ανεξήγητη φρεσκάδα μετά από μια σεζόν στα κόκκινα με τον Ολυμπιακό και δήλωσε παρών για την αποστολή του στο Mundobasket. Χθες βράδυ στη Λιουμπλιάνα, μοίραζε, σκόραρε, έτρεχε, έβγαζε άμυνες και γενικώς είχε μια άκρως πληθωρική παρουσία που μας γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια. Για τους περισσότερους, αυτό ήταν το αναμενόμενο. Για τους καχύποπτους, μια εξέλιξη που τους έκλεισε νωρίς το στόμα.

 

Την ίδια στιγμή, άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Λούντζης, Λαρεντζάκης και Παπανικολάου, που μαζί με τον Γουόκαπ χάρισαν συνολικά 55 πόντους στην εθνική. Περισσότερους από τους μισούς κόντρα στη Σλοβενία του Ντόντσιτς. Οι Ερυθρόλευκοι κουβάλησαν από το πρώτο ματς.

Ο αρχηγός Παπ δείχνει τον δρόμο, δίνει πάντα το ίδιο πάθος και τού αξίζει μια διάκριση με το εθνόσημο. Την θέλει και ο ίδιος όσο τίποτα. Με αυτόν για κάπτεν, αρχίζουμε να το πιστεύουμε κι εμείς. Αν και είναι νωρίς. Τόσο για συμπεράσματα όσο και για όνειρα.

 

Η εθνική έδειξε να είναι ομάδα. Με αρχή, μέση και τέλος. Οικογένεια. Έχει μπροστά τις 23 μέρες να δέσει ακόμη παραπάνω, να δοκιμαστεί σε ακόμα πιο δύσκολα μονοπάτια, να βγάλει τον χαρακτήρα της. Ο Ιτούδης σίγουρα θα περιμένει τον Γιάννη, αλλά για την ώρα η εθνική πρέπει να χτιστεί με βάση τους παρόντες. Κι έτσι να πορευθεί μέχρι τη Μανίλα…

Υ. Γ.: Ούτως ή άλλως έχουμε ήδη έναν Αντετοκούνμπο με ψυχή που κάνει για.. δύο! Ο Θανάσης ήταν ξανά συγκινητικός, με μια γεμάτη εμφάνιση και φάσεις βγαλμένες από NBA. Πόσο το χαίρεται όταν παίζει για την εθνική. Πόσο ανάγκη το έχει. Ας τον αφήσουμε να το απολαύσει.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς