19.3 C
Athens

Σλοβενία – Ελλάδα 91-98: Η ορεξάτη εθνική λύγισε τον Ντόντσιτς με σούπερ δίδυμο Γουόκαπ και Παπανικολάου (vid)

Με τον Τόμας Γουόκαπ να πραγματοποιεί εκπληκτικό ντεμπούτο και τον Κώστα Παπανικολάου να «πυροβολεί» από τα 6,75μ., η εθνική πήρε τη νίκη στο κατάμεστο σπίτι του σούπερ σταρ Λούκα Ντόντσιτς

Οι απουσίες για την Εθνική στο φετινό Μουντομπάσκετ είναι ήδη πολλές και οι σπαζοκεφαλιές του Δημήτρη Ιτούδη είναι αρκετές. Ο ομοσπονδιακός προπονητής πάντως γνωρίζει ότι πρέπει να πάρει το καλύτερο από τους παρόντες. Η πρώτη εικόνα πάντως στην κατάμεστη Στόζιτσε Αρένα της Λιουμπλιάνα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική απέναντι στη Σλοβενία του σούπερ σταρ (και παρόντα) Λούκα Ντόντσιτς των 21 πόντων, των 10 ριμπάουντ και των 14 ασίστ. Θυμίζουμε πως οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες εκ νέου την Παρασκευή (4/8) στο ΟΑΚΑ.

 

Η Ελλάδα πήρε μια νίκη αυτοπεποίθησης με εξαιρετική εμφάνιση στο σπίτι των Σλοβένων (91-98) στο ντεμπούτο του Τόμας Γουόκαπ με τη γαλανόλευκη. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού ήταν εκπληκτικός και έβαλε κρίσιμους πόντους στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ενώ έπαιξε πολύ καλή άμυνα μαζί με τον Θανάση Αντετοκούνμπο και τον φανταστικό Κώστα Παπανικολάου.

 

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα με 19 πόντους και είχε 5/5 τρίποντα στην τρίτη περίοδο όπου η εθνική σημείωσε 31 (!) πόντους για να βρεθεί στο +3 (71-74) από το -6 του πρώτου μέρους (49-43).

 

Η εθνική έδειξε πως γίνεται ομάδα αλλά έχει χρόνο μπροστά της κι αλίμονο αν εξαχθούν σοβαρά συμπεράσματα από το πρώτο σετ. Η διάθεση πάντως υπάρχει και πολλές φορές κι αυτή είναι αρκετή για να μασκαρευθούν κάποιες αδυναμίες.

Ο Λούντζης είχε εξαιρετική παρουσία όχι μόνο για τους 13 πόντους που σημείωσε, αλλά και για την πίεση που έβαλε στην μπάλα και τη συγκέντρωση που έδειξε, με τον Μήτογλου να μπαίνει κι εκείνος στο πνεύμα του αγώνα στο πρώτο του ματς σχεδόν 1,5 χρόνο μετά την τιμωρία του και τον αποκλεισμό του από τα παρκέ.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά… μονόπλευρο στο πρώτο μέρος, με τη Σλοβενία να έχει το πάνω χέρι κυρίως χάρη στην ευστοχία της από την περιφέρεια, με τους Τσάντσαρ, Μόργκαν και Πρέπελιτς να βοηθούν στο σκοράρισμα τον Ντόντσιτς. Όμως, η εθνική ισορρόπησε μέσα από την άμυνά της και στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα έδειξε να έχει περισσότερη ενέργεια αλλά και καθαρό μυαλό για να πάρει τελική τη φιλική νίκη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-22, 49-43, 71-74, 91-98

Ελλάδα (Ιτούδης):
Γουόκαπ 17, Μωραΐτης, Λούντζης 13, Λαρεντζάκης 6, Μποχωρίδης 5, Π. Καλαΐτζάκης 3, Τολιόπουλος, Παπανικολάου 19, Ρογκαβόπουλος, Αγραβάνης, Θ. Αντετοκούνμπο 14, Μήτογλου 13, Παπαγιάννης 8, Τσαλμπούρης.

Σλοβενία: Ζίγκα, Πρέπελιτς 13, Μπλάζιτς 8,Κουντς, Μόργκαν 16, Τσιάνι, Ντίμετς 3, Τσάντσαρ 13, Τσέμπατσεκ, Λούκα Ντόντσιτς 21, Ζόραν Ντράγκιτς 12, Χρόβατ 3, Νίκολιτς 2.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς