16.1 C
Athens

Αποθεώθηκε στην επιστροφή της η «ασημένια» εθνική πόλο

Συγγενείς, αγαπημένοι και φίλοι περίμεναν στο αεροδρόμιο τους «ασημένιους» παγκόσμιους πρωταθλητές - «Ήταν παλικαρίσιο αυτό που έκανε ο προπονητής», είπε ο Γενηδουνιάς για το «συγγνώμη» του Βλάχου

Η Εθνική πόλο Ανδρών επέστρεψε στην Ελλάδα με ένα ασημένιο μετάλλιο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου στις αποσκευές της και παρά το προχωρημένο της ώρας αρκετός κόσμος περίμενε για να αποθεώσει τον Θοδωρή Βλάχο και τους παίκτες του.

Πέρα από ανθρώπους του αθλήματος, αλλά και συγγενείς και φίλους, απλός κόσμος μαζεύτηκε να χειροκροτήσει την Εθνική ομάδα που μας χάρισε μαγικές στιγμές και άγγιξε το χρυσό. Ένα από τα πρόσωπα που βρέθηκαν εκεί ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Ο Θοδωρής Βλάχος δήλωσε στους δημοσιογράφους που βρισκόταν εκεί: «Ο τρόπος που χάθηκε αυτή η κορυφή μας ενόχλησε. Μας άφησε μία πικρία. Βλέποντας αυτή την υποδοχή από δικούς μας ανθρώπους και απλούς φίλαθλους, καταλάβαμε πως πετύχαμε κάτι σημαντικό στη Φουκουόκα. Ένιωσα πως έπρεπε να βγω μπροστά για να απαλύνω τις ευθύνες για τους παίκτες, για αυτό ζήτησα συγγνώμη από τα παιδιά και τον κόσμο για την επίμαχη φάση».

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς σχολίασε τη συγκινητική στιγμή κατά την οποία ο ομοσπονδιακός τεχνικός απολογήθηκε για την απόφασή του να ζητήσει time out λίγο πριν τη λήξη του αγώνα: «Μαζί χάνουμε, μαζί κερδίζουμε. Ήταν παλικαρίσιο αυτό που έκανε ο προπονητής. Πετύχαμε κάτι που δεν έχει πετύχει ξανά η Εθνική πόλο στο παρελθόν. Ήταν γλυκόπικρη η γεύση που μας αφήνει, αλλά δε σημαίνει πως μειώνει αυτό την επιτυχία μας στη διοργάνωση».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς