16.2 C
Athens

GP Βελγίου: Ο Φερστάπεν στην pole του sprint, πίσω του ο εκπληκτικός Πιάστρι

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ταχύτερος σε μία ακόμη διαδικασία δοκιμών και θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση στο sprint race, έχοντας πίσω του τη ΜακΛάρεν του εκπληκτικού Όσκαρ Πιάστρι, που θα ξεκινήσει για πρώτη φορά στη (σύντομη) καριέρα του στη Formula 1 από την πρώτη σειρά της εκκίνησης.


Ο Ολλανδός ήταν και πάλι ταχύτερος όπως έγινε στις κατατακτήριες δοκιμές για τον αγώνα, εκεί όμως που δεν θα ξεκινήσει πρώτος εξαιτίας της ποινής πέντε θέσεων που έχει.

Όπως και χθες (28/7) Παρασκευή, η διαδικασία ξεκίνησε με καθυστέρηση εξαιτίας της βροχής που έπεφτε στο Σπα. Έτσι οι οδηγοί μπήκαν στην πίστα με ενδιάμεσα ελαστικά, με τον πρώτο που άλλαξε σε στεγνά να είναι τον Στρολ στη δεύτερη περίοδο της διαδικασίας. Το ρίσκο δεν απέδωσε καρπούς, καθώς ο Καναδός βρέθηκε στις μπαριέρες.

Στο τελευταίο κομμάτι της διαδικασίας η πίστα είχε στεγνώσει εντελώς πια και όλοι οι οδηγοί βγήκαν σε αυτή με τα στεγνά ελαστικά. Η μάχη ήταν σκληρή και ο Ολλανδός Παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να πάρει την pole μόλις για 11 χιλιοστά. Πίσω από τον δεύτερο Πιάστρι βρέθηκαν οι δύο Φεράρι με τον Σάινθ τρίτο και τον Λεκλέρ τέταρτο.


Ακολούθησε ο teammate του Πιάστρι, Λάντο Νόρις, ενώ 6ος βρέθηκε ο Γκασλί. Στην 7η και 8η θέση ακολούθησαν οι απογοητευτικοί Χάμιλτον και Πέρες, ενώ τη δεκάδα έκλεισε ο Οκόν και ο επίσης απογοητευτικός Ράσελ.

Ο αγώνας sprint είναι προγραμματισμένος για σήμερα (29/7) 17:30 ώρα Ελλάδας, αλλά δεν αποκλείεται η διαδικασία να πάει πιο πίσω μετά την καθυστέρηση της έναρξης των δοκιμών.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς