18.2 C
Athens

GP Βελγίου: Ο Φερστάπεν έκανε πάλι πάρτι, αλλά η ποινή του «χάρισε» την pole στον Λεκλέρ

Νέο ενδιαφέρον στο κυριακάτικο race δίνει η ποινή που επιβλήθηκε στον πρωτοπόρο Φερστάπεν, που όμως θα ξεκινήσει πίσω από Λεκλέρ, Πέρεθ και Χάμιλτον

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε ξανά πάρτι, ωστόσο η ποινή πέντε θέσεων που έχει χάρισε στον Σαρλ Λεκλέρ την pole position για το Γκραν Πρι του Βελγίου. Δεύτερος ο Πέρες, τρίτος ο Χάμιλτον.

Η διαδικασία ξεκίνησε με τους οδηγούς να φοράνε τα ενδιάμεσα ελαστικά καθώς η πίστα ήταν βρεγμένη, ωστόσο δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη και οι συνήθεις ύποπτοι προκρίθηκαν στο q2.

 

Η πίστα άρχισε να στεγνώνει και εκεί σιγά σιγά οι οδηγοί άρχισαν να περνάνε στη στεγνή γόμα. Μόλις συνέβη αυτό υπήρξαν είδαμε και τις πρώτες εξόδους, χωρίς να γίνει κάτι πιο δραματικό.

Ο Φερστάπεν που θα ξεκινήσει με ποινή 5 θέσεων στον αγώνα της Κυριακής, λίγο έλειψε να την πατήσει και προκρίθηκε στο q3 ως δέκατος.

Όλοι περίμεναν με αγωνία την τελευταία περίοδο της διαδικασίας, αφού ήταν σίγουρο πως ο Ολλανδός και να πάρει την πρώτη θέση δεν θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει πρώτος την Κυριακή.

Ο Λεκλέρ ήταν αυτός που πρωταγωνίστησε στις πρώτες προσπάθειες του q3, με τον Μονεγάσκο να κάνει τον ταχύτερο χρόνο. Στις δεύτερες προσπάθειες ο Μονεγάσκος βελτίωσε, ο Φερστάπεν έκανε ωστόσο ταχύτερο χρόνο, αλλά η pole πήγε στη Φεράρι του Λεκλέρ εξαιτίας της ποινής του οδηγού της Red Bull.

Έτσι ο Ολλανδός θα ξεκινήσει 6ος, με τον teammate του Σέρχιο Πέρες να βρίσκεται στη 2η θέση. Πίσω από την πρώτη σειρά βρίσκονται οι Χάμιλτον και Σάινθ, με τον Πιάστρι να ακολουθεί 5ος, τον Νόρις να ξεκινάει από την 7η θέση και τη δεκάδα να κλείνουν οι Ράσελ, Αλόνσο και Στρολ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς