21.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Μαντί Καμαρά και Ζοάο Καρβάλιο είναι τα καλύτερα παραδείγματα της δουλειάς του Μαρτίνεθ

Καμαρά και Καρβάλιο ξεχώρισαν για τη διάθεση τους κόντρα στη Ρέιντζερς και στην παρουσία τους αποτυπώνεται ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς που κάνει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός ήταν κάτι παραπάνω από καλός στο νικηφόρο φιλικό κόντρα στη Ρέιντζερς, με τους Ζοάο Καρβάλιο και Μαντί Καμαρά να τραβάνε τα βλέμματα πάνω τους.

Οι Ερυθρόλευκοι συνεχίζουν την προετοιμασία τους ενόψει της έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων για τη νέα σεζόν και ετοιμάζονται για ένα ακόμη δυνατό φιλικό παιχνίδι κόντρα στη Νόριτς το Σάββατο (29/7).

Παράλληλα και όπως είναι λογικό, ο μεταγραφικός σχεδιασμός τρέχει, με τον Κένεντι να προβάρει τα ερυθρόλευκα και να ετοιμάζει βαλίτσες για Πειραιά.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ σίγουρα έχει το μυαλό του και σε αυτό το κομμάτι, ωστόσο μπορεί να είναι χαρούμενος για τα όσα βλέπει μέχρι τώρα από την ομάδα του. Οι Ζοάο Καρβάλιο και Μαντί Καμαρά είναι ίσως τα καλύτερα παραδείγματα για τη δουλειά του Ισπανού στους Ερυθρόλευκους, καθώς πρόκειται για δύο παίκτες που ήταν εξαφανισμένοι – για διαφορετικούς λόγους – από το προσκήνιο.

Ο 26χρονος Πορτογάλος δεν έκανε αισθητή την παρουσία του με τον ερχομό του στον Ολυμπιακό και ο δανεισμός του ήταν φυσικό επακόλουθο. Με την επιστροφή του από την Εστορίλ ελάχιστοι ήταν αυτοί που τον είχαν στο μυαλό τους και περίμεναν πως θα συνεχίσει στους Ερυθρόλευκους.

Πλέον, η παρουσία του στο ερυθρόλευκο ρόστερ της νέας σεζόν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αρκεί φυσικά να συνεχίσει να δουλεύει και να προσπαθεί με τον ίδιο ζήλο που το κάνει έως τώρα.

Ολυμπιακός: Το μήνυμα παραμονής του αποφασισμένου Ζοάο Καρβάλιο

Η διάθεση του ίδιου να αποδείξει πράγματα φαίνεται και στα δύο τέρματα που πέτυχε κόντρα στη Ρέιντζερς. Αυτά μπορεί να μην προήλθαν από κάποια φανταστική ατομική ενέργεια, αλλά έχουν κοινό παρανομαστή τις σωστές τοποθετήσεις του Πορτογάλου.

Στο πρώτο τέρμα ακολουθεί τη φάση μέχρι τελευταία στιγμή και βρίσκεται στο σωστό σημείο για να πάρει το ριμπάουντ μετά τη χαμένη ευκαιρία του Ελ Αραμπί και την αναμπουμπούλα στην άμυνα των Σκοτσέζων, ενώ στο δεύτερο κινείται στο σωστό σημείο βλέποντας τον Ροντινέι να παίρνει μέτρα από δεξιά και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και με τη βοήθεια της τύχης μετά από κόντρα. Όμως η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς και ο Ζοάο Καρβάλιο διεκδικεί με τόλμη μια θέση στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Την ίδια ακριβώς διάθεση με τον συμπαίκτη του δείχνει και ο Μαντί Καμαρά. Τα πράγματα βέβαια στην περίπτωση του είναι διαφορετικά, καθώς ο 26χρονος χαφ είχε πολλές καλές στιγμές με τον Ολυμπιακό πριν τελικά αποχωρήσει ως δανεικός στη Ρόμα.

Η ποιότητα του είναι αδιαμφισβήτητη και φάνηκε και στο δεύτερο τέρμα των Ερυθρόλευκων στη Σκωτία που ξεκινάει από δική του φανταστική μπαλιά. Ωστόσο αυτή την ποιότητα είχε σταματήσει να δείχνει λίγο διάστημα πριν τελικά αποχωρήσει (ως δανεικός) από τους Πειραιώτες, με τον ίδιο να μην δείχνει ιδιαίτερη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτή η διάθεση ωστόσο επανήλθε με την επιστροφή του αλλά και με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο, που φαίνεται να τον εμπνέει και να του βγάζει τον παλιό καλό εαυτό του.

Το αν συνεχίσουν με την ίδια διάθεση οι δύο ποδοσφαιριστές θα το δείξει η συνέχεια, ωστόσο αν συμβεί κάτι τέτοιο η επιτυχία τους θα οφείλεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς