17.3 C
Athens

Ολυμπιακός: Το μήνυμα παραμονής του αποφασισμένου Ζοάο Καρβάλιο

Ο Πορτογάλος μέσος αρπάζει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη με αποκορύφωμα την εμφάνισή του στη Γλασκώβη, η οποία ήρθε ως συνέχεια της καλής του εικόνας στο βασικό στάδιο προετοιμασίας του Ολυμπιακού στην Αυστρία

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ κρατά χαμηλούς τόνους μετά τη νίκη του Ολυμπιακού με 1-3 στη Γλασκώβη απέναντι στη Ρέιντζερς, γνωρίζοντας καλά πως τα αποτελέσματα στα φιλικά μικρή σημασία έχουν. Ο Ισπανός ωστόσο βλέπει τους ποδοσφαιριστές του σε μεγάλο βαθμό να εξελίσσονται μέρα με τη μέρα σε ατομικό επίπεδο και ταυτόχρονα να αποδίδουν στο χορτάρι όπως τους ζητείται στις προπονήσεις.

Ήδη ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει δείξει σε ποιους δεν υπολογίζει και ξεχωρίζει και εκείνους που δεδομένα αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία: στην κορυφή αυτής της μικρής λίστας βρίσκεται το όνομα του Ζοάο Καρβάλιο, του μεγάλου πρωταγωνιστή της νίκης με τα δύο του γκολ.

Ο Πορτογάλος ξεκίνησε να χρησιμοποιείται από τα φιλικά της Αυστρίας σε διάφορους ρόλους (κυρίως στο «8» και στο «10») με απόδοση παραπάνω από ικανοποιητική. Έβλεπε κανείς έναν παίκτη που είχε τους λόγους του να αποδείξει πως αξίζει να παίζει στον Ολυμπιακό και δεν κάνει απλώς μια προετοιμασία-αγγαρεία αναμένοντας να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Μπορεί στην Εστορίλ να μην έκανε την απόλυτα θεαματική σεζόν, αλλά μετά από καιρό πήρε πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια του αποδίδοντας εξαιρετικά.

Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν δημιουργικό μέσο που πατάει στην περιοχή και απειλεί, ενώ ανοίγει αρκετά το παιχνίδι της ομάδας του και παίζει γρήγορα.

Η παρουσία του Κώστα Φορτούνη στο ένα άκρο (σε ρόλο όμως που τον φέρνει σε θέση να συγκλίνει αρκετά) με την ταυτόχρονη παρουσία του πολύ καλού Καμαρά πίσω του, έδωσαν την ευχέρεια στον Καρβάλιο να αφιερωθεί περισσότερο στη δημιουργία και να αποτελεί έναν έξτρα πόλο σε αυτό το κομμάτι χωρίς να παίζει βιαστικά.

Η κίνησή του και στα δύο γκολ (στο πρώτο παίρνει το ριμπάουντ όντας στην κατάλληλη θέση και στο δεύτερο πάει στο σωστό σημείο για να πλασάρει με τη μία στο γύρισμα του Ροντινέι) πιστοποίησαν την αντίληψη που έχει στις φάσεις.

«Ήμασταν καλύτεροι από τα άλλα φιλικά που είχαμε δουλέψει πολύ σκληρά στην προετοιμασία, ακόμα έχουμε ματς μπροστά μας και πιστεύω ότι σε αυτά θα είμαστε έτοιμοι», υποστήριξε ο Πορτογάλος που ανταποδίδει στο έπακρον προς ώρας, την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Η πιθανή παραμονή στο ρόστερ του Ολυμπιακού αποτελεί για τον Καρβάλιο μια μεγάλη ευκαιρία ποδοσφαιρικής αναγέννησης: να βρει χρόνο συμμετοχής και να αναδειχθεί σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και θα βρίσκεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το συμβόλαιό του με τους Ερυθρόλευκους έχει ισχύ για δύο ακόμα χρόνια και δεν είναι σε «απαγορευτική» ηλικία για μια αγωνιστική επανεκκίνηση με δεδομένο πως βρίσκεται στα 26 του χρόνια.

Αρκεί φυσικά να παραμείνει το ίδιο ομαδικός, συγκεντρωμένος και πιστός σε αυτά που του ζητάει ο προπονητής του. Σε μια τόσο μακρά σεζόν, κανείς δεν περισσεύει, ειδικά όταν δείχνει τέτοια διάθεση από τον Ιούλιο και διαψεύδει όσους τον θεωρούσαν ξεγραμμένο.

Ας έχουμε κατά νου πως πριν φύγει για την Εστορίλ, όσο αγωνίστηκε (είτε ερχόμενος από τον πάγκο είτε ως δανεικός) αγωνιστικά έδωσε πράγματα (γκολ και ασίστ) και από ό,τι φαίνεται με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα μπορέσει να βρει περισσότερο χώρο στις θέσεις της μεσαίας γραμμής που είναι ικανός να αποδώσει καλύτερα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς