23.4 C
Athens

Ο Γουόκαπ «κάρφωσε» Σλούκα: Δώσαμε μάχη για να τον κρατήσουμε συγκεντρωμένο ως το τέλος της σεζόν

Ο Τόμας Γουόκαπ αποκάλυψε με τακτ το παρασκήνιο πίσω από την αποχώρηση Σλούκα, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι ήταν φευγάτος από τον Ολυμπιακό, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι ήταν συγκεντρωμένοι στους στόχους της ομάδας

Στο podcast του Ντονάτας Ουρμπόνας του Basketnews μίλησε ο Τόμας Γουόκαπ, όπου το κυρίαρχο θέμα της συζήτησης δεν ήταν άλλο από τη μεταγραφή του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού επισήμανε πως υποστηρίζει απόλυτα τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ενώ ουσιαστικά περιέγραψε τον Σλούκα ως έναν φευγάτο παίκτη που δυσκολευόταν να μείνει συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Σλούκας: Το 2o ακριβότερο συμβόλαιο της Ευρώπης είναι η βραδυφλεγής βόμβα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν υπήρχε τρόπος να καλύψει τις απαιτήσεις του Κώστα Σλούκα και να τον κρατήσει στο ρόστερ του: «Σίγουρα υπήρχε κάποιος τρόπος, αλλά με τι κόστος; Ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει κερδίσει δύο φορές τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της Euroleague. Έχει αποδείξει τη δουλειά του. Έχει κατακτήσει την Euroleague, έχει πάρει τίτλους, έχει πάει σε Final Four. Το έχει πετύχει με το σύστημά του. Πιστεύει σε κάτι και επιμένει σε αυτό και το σέβομαι περισσότερο από οτιδήποτε. Δεν έχει σημασία αν πάει στο γραφείο του ο τελευταίος παίκτης του ρόστερ ή ο πρώτος και του πει ότι θέλει να παίζει περισσότερο. Έμεινε σταθερός στα πιστεύω του. Αν δείτε τα νούμερα του Σλούκα στη Φενέρμπαχτσε και στον Ολυμπιακό δεν είναι ότι έπαιζε πολύ λιγότερο. Παίρνω το μέρος του κόουτς σε αυτό, χωρίς να γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες για το τι συνέβη, αλλά τον σέβομαι που λέει “Έχουμε 10-12 ίσους παίκτες. Μας ενδιαφέρει η νίκη, όχι το ατομικό κομμάτι”. Ο Σλούκας πήρε μια απόφαση και ό,τι έγινε, έγινε. Είμαι χαρούμενος που στηρίζω τον κόουτς Μπαρτζώκα σε αυτό το θέμα».

Ο ΜακΚόλουμ ρώτησε τον Γουόκαπ αν ο Σλούκας αποχώρησε από το ομαδικό τσατ ή αν οι παίκτες δημιούργησαν καινούριο: «Ο Κώστας Σλούκας αποχώρησε από το ομαδικό τσατ. Αυτή την ειδοποίηση είδα στο κινητό μου. Όμως, δεν πιστεύω πως πέθαινε και ο ίδιος να μείνει στο γκρουπ».

Για το αν οι παίκτες του Ολυμπιακού γνώριζαν νωρίτερα τις προθέσεις του Σλούκα: «Ναι, σίγουρα. Ξέραμε πως ήθελε να παίζει περισσότερο. Είχαμε συζητήσεις μέσα στη χρονιά. Θέλω πάντα να κρατάω τις ισορροπίες, να βοηθάω τους πιο θερμόαιμους συμπαίκτες μου να είναι προσγειωμένοι και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους. Υπήρχε μία “μάχη” κατά τη διάρκεια της σεζόν να τον κρατήσουμε δεσμευμένο στην ομάδα, να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα. Δεν έχει σημασία αν δεν σου αρέσει το ένα ή το άλλο. Είχαμε τον στόχο να πετύχουμε κάτι ιδιαίτερο εδώ, να πάρουμε το triple crown. Γι’ αυτό συζητούσαμε όλη τη χρονιά.

Σε κάποιο σημείο του είπα «Αν θες να φύγεις στο τέλος τη σεζόν, εντάξει. Αν θες να μείνεις, εντάξει. Όμως, έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε κάτι σημαντικό. Μείνε συγκεντρωμένος στη στιγμή, ας καταφέρουμε το καλύτερο που μπορούμε”. Αν αυτό είναι να πάμε στο Final Four και να ηττηθούμε, οκ. Ήθελα να ζούμε όλοι για τη στιγμή και να προσπαθούμε για το καλύτερο, να πάρουμε όλους τους τίτλους. Τέτοιες συζητήσεις κάναμε μέσα στη χρονιά. Δεν του είπαμε “θέλουμε να μείνεις” ή “σε χρειαζόμαστε”, η απόφαση ήταν δική του. Δεν θα έπαιρνα εγώ την απόφαση για λογαριασμό του, δε θα του έλεγα “φίλε, μείνε”. Ωστόσο, του είπα αυτό που πίστευα, ότι απόλαυσα να παίζω μαζί του και ότι ήταν σημαντικός στην ομάδα. Εκείνος αποφάσισε κάτι διαφορετικό και ήταν τελείως δική του απόφαση».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς